Πρώην ομάδα μοντέλο

Δυστυχώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον ΑΠΟΕΛ και την εικόνα που παρουσιάζει εδώ και λίγο καιρό. Η συγκυριακή νίκη επί της Αεκ με το πλασματικό 3-0 δίνει την εντύπωση ότι ο αγωνιστικός κατήφορος ξεκίνησε το 2012 αλλά τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια έκαναν την εμφάνιση τους από τον Δεκέμβριο. Απλά τότε δεν υπήρξαν βαθμολογικές απώλειες και όλοι στρέψαμε την προσοχή μας σε όλων των ειδών τα επιμέρους θέματα (βραβεύσεις, εισιτήρια, κλπ). Επειδή όμως ο εφησυχασμός πληρώνεται πολύ ακριβά ήρθαν δυο σερί απώλειες για να επιβεβαιώσουν  την αδυναμία διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και παικτών να κάνουν τα απαραίτητα. Εναντίον του Ολυμπιακού είδαμε και πάλι μια ομάδα κουρασμένη και χωρίς πάθος, στοιχεία τα οποία ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να μην σχολιάσει στις δηλώσεις του έστω και αν βγάζουν μάτια. Το πείραμα του Ατόρνο στην κορυφή απέτυχε εκ νέου χωρίς να φέρει ο Παραγουανός την αποκλειστική ευθύνη. Και αυτό γιατί σε ακόμα έναν αγώνα η μεσοεπιθετική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ ήταν προβληματική.

Ο Μαντούκα δείχνει να έχει «καεί» αφού του λείπει η εκρηκτικότητα και ένα σπριντ είναι αρκετό για κάποιας μορφής θλάση. Σε έναν ακόμα αγώνα αποχώρησε τραυματίας.

Μοράις και Πίντο έπαιξαν περισσότερο από οποιονδήποτε και παρόλο που αυτοί δεν τραυματίστηκαν μέχρι στιγμής έδειξαν και ψες καταβεβλημένοι.

Ο Μαρσίνιο σε αντίθεση με τον Αλμέιδα επανήλθε σε χρόνο ρεκόρ από την εγχείριση αλλά δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Είδαμε επίσης και με τον Ολυμπιακό τον Γιοβάνοβιτς να αδυνατεί να πάρει διορθωτικά μέτρα αφού οι αλλαγές του άργησαν να έρθουν ενώ όταν έγιναν δεν ήταν αποτελεσματικές.

Για τον Σολάρι τα γράφουμε εδώ και μήνες και πλέον είναι φυσιολογικό η ερμαφρόδιτη λύση που επέλεξε ο Γιοβάνοβιτς με τη σύμφωνο γνώμη της διοίκησης να γίνεται αντικείμενο έντονης κριτικής.

Υπάρχουν όμως και βαθύτερα αίτια για τα οποία η διοίκηση δεν έχει τη βούληση να τα αναγνωρίσει και να τα αντιμετωπίσει:

– Όλοι στον Αρχάγγελο έχουν στρέψει την προσοχή τους στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και προοπτική της ομάδας. Το έχουν κάνει σε τόσο μεγάλο βαθμό που αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ικανοποιητικό βαθμό στις εγχώριες υποχρεώσεις της ομάδας.

– Η δημοσιότητα και οι διάφορες τιμητικές βραβεύσεις παραφούσκωσαν τα μυαλά όλων με αποτέλεσμα ο αποπροσανατολισμός να έχει πάρει διαστάσεις που πλέον δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν.

– Τα μπόνους από την επική πορεία στο CL εξελίσσονται σε γάγγραινα που σκοτώνει το όποιο κίνητρο μπορούσε να υπάρχει για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δυστυχώς έχουμε ασχοληθεί προ μηνών αρκετά και με αυτό.

– Οξύμωρο και άμεσα σχετικό με την ανταμοιβή στο CL είναι η ατιμωρησία για τις προκλητικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Έτσι όλοι στον Αρχάγγελο έγιναν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ πλουσιότεροι λόγω των κατορθωμάτων τους στο CL αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση για την ανυπαρξία τους στο πρωτάθλημα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!