Πως διαμορφώνεται το μεταγραφικό πλάνο

Ο ΑΠΟΕΛ του Πάουλο Σέρτζιο άρχισε να παίρνει την τελική του μορφή έστω και αν παραμένουν σημαντικές προσθήκες. Σημαντικές ως προς την επιρροή που πρέπει να έχουν στην ομάδα και όχι ως προς τον αριθμό τους αφού είναι γνωστό ότι με τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να κάνουμε ακόμα μια μεταγραφή. Το μεταγραφικό πλάνο του Πορτογάλου προσαρμόζεται στις εξελίξεις και κάποιες κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα τις προτεραιότητες του. Ας δούμε λοιπόν πως διαμορφώνεται το σκηνικό:

Η απόκτηση του Ζουάο δημιουργεί συνωστισμό στην άμυνα αφού υπάρχουν συνολικά 5 παίκτες που η φυσική τους θέση είναι στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για τους Ολιβέιρα, Καρυπίδη, Μπόρδα, Αντωνιάδη και τον Βραζιλιάνο. Η απόκτηση του επιβεβαιώνει αυτό που λέχθηκε και όταν προέκυψε το θέμα Καρυπίδη, ότι δηλαδή ο προπονητής μας κρίνει απαραίτητη την προσθήκη ενός γρήγορου αμυντικού που θα βοηθά και στο κουβάλημα της μπάλας. Αυτό έγινε τελικά έστω και αν παρέμειναν όλοι.

Ο Γκόμες έρχεται για να καλύψει το κενό του Τζιόλη οπότε η προσθήκη του θεωρείται αναμενόμενη και δεν διαταράσσει τις όποιες ισορροπίες. Το ζητούμενο είναι να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις!

Και η συνέχεια

Όπως γράψαμε και χτες η έγνοια πλέον του Σέρτζιο αφορά την απόκτηση επιθετικού που να ταιριάζει στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Τον θέλει ουσιαστικά να έχει το γκολ αλλά να είναι και δημιουργικός. Η επιλογή του θα είναι καθοριστική γιατί είναι πάνω σε αυτόν που θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό ενόψει των προκριματικών.

Τα όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες περί απόκτησης δυο επιθετικών έχουν μεγάλη δόση υπερβολής. Στο παρών στάδιο ο Σέρτζιο δεν προτίθεται να κάνει κι δεύτερη κίνηση έστω και αν έρθει σύντομα αποδέσμευση παίκτη. Επίσης το πλάνο του ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως του ποιος θα αποχωρήσει. Αλλιώς θα λειτουργήσει για παράδειγμα αν μη κακό αποχωρήσει ο Πάρντο και διαφορετικά αν φύγει ο Μπέκμαν.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που ενδεχομένως να συμβεί και δεν ήταν στα πλάνα του Σέρτζιο είναι να μην προχωρήσει στην απόκτηση αριστερού μπακ. Αν αυτό επιβεβαιωθεί θα είνα πισωγύρισμα αφούυ πρόκειται για μια θέση στην οποία ο Σέρτζιο έκρινε ότι έχουμε πρόβλημα αλλά στην πορεία προέκυψαν και άλλα θέματα. Η μεγάλη αβεβαιότητα που αφορά τον Ατόρνο και το ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Μπέκμαν δεν πάνε καλά, καθιστούν αναγκαία την απόκτηση ενός ακραίου μεσοεπιθετικού.

Υπάρχουν και οι εναλλακτικές επιλογές όπως για παράδειγμα να μην δηλωθεί ο Ατόρνο όπως έγινε πέρσι με τον Ολιβειρα και είναι εδώ που το πράγμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι ο προπονητής θεωρεί ότι με την προσθήκη ενός επιθετικού η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση της στον 4ο προκριματικό.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!