Πως επηρεάζεται ο ΑΠΟΕΛ από την Λαϊκή

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας θα φέρει δραστικές αλλαγές στη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Όσων αφορά την ομάδα μας οι συνέπειες μπορούν να θεωρηθούν αρνητικές όχι την εταιρεία ΑΠΟΕΛ αλλά για μερίδα των ποδοσφαιριστών μας. Όπως γράψαμε από χτες όταν άρχισαν να εντείνονται οι φήμες για εξυγίανση ή κλείσιμο της Λαϊκής η εταιρεία ΑΠΟΕΛ διέρρεε ότι δεν έχει πλέον καταθέσεις στη Λαϊκή Τράπεζα, κάτι που ισχύει. Από την άλλη υπάρχουν ποδοσφαιριστές της ομάδας (ξένοι και Κύπριοι) οι οποίοι συνεργάζονται με την Λαϊκή και λόγω της περσινής πορείας και των πριμ που προέκυψαν μάλλον χάνουν μεγάλο μέρος των καταθέσεων τους.

Ας δούμε όμως το κάθε κομμάτι ξεχωριστά αφού έχουν τη δική τους σημασία

Εταιρεία ΑΠΟΕΛ και Λαϊκή

Εδώ και μια τουλάχιστον 15ετία η Λαϊκή ήταν η βασική τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν ο ΑΠΟΕΛ αφού μέσω αυτής γίνονταν τα περισσότερα δάνεια, διευκολύνσεις, πληρωμές ποδοσφαιριστών, κλπ. Ανεξαρτήτως των εκάστοτε προέδρων ή των υπολοίπων συμβούλων του ΑΠΟΕΛ η σχέση αυτή παρέμεινε ενώ ενδυναμώθηκε τα τελευταία χρόνια αφού το μεγαλύτερο μέρος των εκατομμυρίων του CL κατέληγε στη Λαϊκή.

Η οικονομική κρίση και οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες για την Λαϊκή ήταν η αφορμή να γίνει μια κίνηση που αποδυκνύεται σωτήρια για την ομάδα μας με βάση τις εξελίξεις. Προ εξαμήνου και με την επιμονή των Σπυρίδη και Πολυδώρου η εταιρεία αποφάσισε τη διασπορά των καταθέσεων της σε όσες περισσότερες τράπεζες. Παρά τη διαφορετική άποψη του Γεωργίου το συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη διασπορά του κινδύνου και στην πορεία οι καταθέσεις στη Λαϊκή εξανεμίστηκαν.

Ποδοσφαιριστές και Λαϊκή

Δυστυχώς κάποιοι ποδοσφαιριστές μας θα πληγούν αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση της Λαϊκής. Όπως γνωρίζουμε ξένοι και Κύπριοι που βρίσκονται στον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έχουν τους βασικούς λογαριασμούς τους στη Λαϊκή και είναι σε αυτούς που έχουν κατατεθεί τα πριμ του CL, προκαταβολές συμβολαίων και μισθοί. Δυστυχώς όσοι από αυτούς διατήρησαν τα λεφτά τους στη Λαϊκή θα επηρεαστούν σε ενδεχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου

Όπως μαθαίνουμε η πρακτική που ακολουθείτο εδώ κα χρόνια ήταν να ανοίγουν λογαριασμοί στη Λαϊκή αφού υπήρχε η αμεσότητα των πληρωμών από τη στιγμή που η εταιρεία ΑΠΟΕΛ πλήρωνε μέσω της ίδιας τράπεζας.

Το καλοκαίρι η πρακτική αυτή άλλαξε και με σχετικές οδηγίες που δόθηκαν οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα είχαν  την επιλογή να διαλέξουν με ποια τράπεζα ήθελαν να συνεργαστούν.

Κάπως έτσι έχουν τα δεδομένα όσον αφορά τη σχέση ΑΠΟΕΛ και Λαϊκής.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!