Πως θα έρθει η πειθαρχία;

Ένα από τα πιο καυτά θέματα στον ΑΠΟΕΛ τους τελευταίους μήνες είναι αυτό της πειθαρχίας. Για να είμαστε πιο σωστοί είναι το θέμα της απειθαρχίας που ξεκινά εκτός του αγωνιστικού χώρου και μεταφέρεται μέσα σε αυτόν. Τους τελευταίους 4 μήνες ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας να προβαίνουν σε αλλεπάλληλα παραπτώματα. Η υποστηρικτική στάση του Σέρτζιο προς τους παίκτες και η ανικανότητα της διοίκησης να επιβάλει με κάποιο τρόπο την τάξη, δημιούργησε μια προβληματική κατάσταση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Και αυτό γιατί τα παραπτώματα των παικτών συνεχίζονται κανονικά ακόμα και μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου προπονητή.

Η αποχώρηση του Πορτογάλου προπονητή που για κάποιους ήταν η ρίζα του κακού δεν φαίνεται αρκετή για να στείλει το μήνυμα στους παίκτες ότι η περίοδος που λειτουργούσαν ως κλάπερς αντί ποδοσφαιριστές τελείωσε. Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν περιστατικά με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές των οποίων τα ονόματα δεν χρειάζεται να αποκαλύψουμε αφού είναι πλέον σε όλους γνωστούς.

Η διοίκηση γνωρίζει τα περισσότερα περιστατικά και προσπαθεί με προτροπές και με μικρά χρηματικά πρόστιμα να διορθώσει την κατάσταση, κάτι όμως που αποδεδειγμένα δεν βοηθά.

Ο ρόλος του Δώνη

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που ο Δώνης κλήθηκε από το γραφείο τύπου της ομάδας στις πρώτες του δηλώσεις να σχολιάσει πως προσεγγίζει το θέμα πειθαρχίας. Ο προπονητής μας είπε ότι η πειθαρχεία έρχεται στις πλείστες περιπτώσεις μέσω της συμπεριφοράς και όχι δια του μαστιγίου. Τόνισε επίσης την ανάγκη οι παίκτες να καταλαβαίνουν μέχρι που φτάνουν τα όρια τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι με κάποιους ποδοσφαιριστές τα πιο πάνω δεν ισχύουν οπότε το έργο του προπονητή γίνεται αυτόματα πιο δύσκολο. Οι διοικούντες και οι υπάλληλοι της εταιρείας πρέπει να ενημερώσουν τον Δώνη για το όλο θέμα έτσι ώστε να μπορέσει να αποφασίσει πως θα χειριστεί τους παίκτες που παίζουν με την φωτιά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!