Πως θα έρθει η πρόκριση

Ο χτεσινός αγώνας στο Βέλγιο, αλλά και το σκορ του Aπόλλων στο ΓΣΠ, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά ότι στο ποδόσφαιρο, η δυναμική της κάθε ομάδας και τα φαβορί, επιβεβαιώνονται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παρελθόν των δικών μας αγώνων συμπεριλαμβάνει σωρεία τέτοιων παραδειγμάτων, τόσο υπέρ όσο και κατά του ΑΠΟΕΛ, που επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τον πιο πάνω κανόνα. Μάριμπορ, Μπακού και Μπάτε είναι αναμφίβολα αναμετρήσεις που δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ξεχαστούν εύκολα από την μνήμη του κάθε ΑΠΟΕΛίστα. Αν και φαβορί, η ομάδα μας δεν κατάφερε να καταβάλει την αντίστασή τους και χάθηκε σε κάθε περίπτωση η ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία.  

Τρανά παραδείγματα επίσης είναι δεκάδες παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ απέναντι σε τρανταχτά φαβορί, όπου η ομάδα μας κατάφερε και κόντραρε στα ίσα και κέρδισε την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων. Κοπενχάγη, Βίσλα, Παρτιζάν, Ερυθρός Αστέρας αλλά και άλλες μεγαλύτερες ομάδες που αναμετρήθηκε η ομάδα μας στην φάση των ομίλων του Champions League, υποκλίθηκαν στο αγωνιστικό μας πλάνο, στο πάθος, την αυτοπεποίθηση και το πείσμα του ΑΠΟΕΛ μέσα στο γήπεδο.

Η χτεσινή ισοπαλία του Θρύλου απέναντι στην κατά πολλούς καλύτερη ομάδα του Βελγίου αυτή την χρονική περίοδο, μας υπενθύμισε ότι καθρέφτης όλων είναι τα 90λεπτά αγώνα.  Η ομάδα μας παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και κατάφερε, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, να σκοράρει έστω και την υστάτη, ένα γκολ που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τον επαναληπτικό.

Είναι συγκρατημένη η αισιοδοξία μας, γιατί είναι ακόμη νωπή η μνήμη από το περσινό στραπάτσο της ομάδας μας από την Μπακού στο ΓΣΠ. Ο ΑΠΟΕΛ έχοντας φύγει με την ισοπαλία από το Αζερμπαιζαν, δεν κατάφερε να εξαργυρώσει την πρόκριση στο ΓΣΠ έστω και αν είχε την απόλυτη ταυτότητα του φαβορί.

Φέτος τα πράγματα θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι πολύ διαφορετικά. Έχοντας την περσινή εμπειρία υπόψη, είμαστε όλοι αρκετά προσγειωμένοι όσον αφορά τον επαναληπτικό. Αναγνωρίζουμε ότι χτες έγινε απλά το πρώτο βήμα και ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ματς της ερχόμενης Πέμπτη. Αισιοδοξία που πηγάζει μέσα από το γεγονός ότι  κόσμος και ποδοσφαιριστές ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να προκριθούμε. Η περσινή αρνητική εμπειρία του ΓΣΠ, μας «μόρφωσε» όλους και δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της αμφισβήτησης οποιουδήποτε αντιπάλου.

Θεωρούμε δεδομένο επίσης ότι θα συμβεί αυτό που είπε πρώτα από όλους ο Σέρτζιο. Ότι θα διορθωθούν τα αγωνιστικά κενά-προβλήματα που παρουσιάσαμε στο Βέλγο.

Ο κόσμος έστειλε το μήνυμα νωρίς νωρίς, ότι ο επαναληπτικός θα είναι και πάλι μια μοναδική εμπειρία για τον αντίπαλο. Η προπώληση αποδεικνύει ότι οι ΑΠΟΕΛίστες όχι μόνο πιστεύουν στην πρόκριση, αλλά θα δώσουν την δική τους γνωστή μάχη σπρώχνοντας την ομάδα μας και πάλι στα Ευρωπαϊκά σαλόνια των ομίλων του Europa. 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!