Πως θα θέσουμε βάσεις πρόκρισης

Εύκολα στα λόγια, δύσκολο στην πράξη αλλά θα επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε τα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάσει ο ΑΠΟΕΛ για να πετύχει το ζητούμενο που είναι ένα καλό αποτέλεσμα που θα θέσει βάσεις πρόκρισης. Όλοι σχεδόν συμφωνούν ότι η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό αλλά είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε απόψε ένα αποτέλεσμα που δεν θα κάνει δύσκολη έως και ανέφικτο το στόχο.

Σωστή αποκρυπτογράφηση της «άγνωστης» Άαλμποργκ

Όσοι το έξαψαν τονίζουν ότι η Άαλμποργκ είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή με πάρα πολύ καλή μεσοεπιθετική λειτουργία. Αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την τακτική που θα ακολουθήσει ο Δώνης που αυτή τη φορά πρέπει να παρουσιαστεί πιο διαβασμένος από ότι στον πρώτο αγώνα με την Ελσίνκι. Οι Δανοί έχουν παράλληλα τα ευάλωτα τους σημεία με πιο έντονα τα αμυντικά κενά τόσο στον κεντρικό άξονα όσο και στο αριστερό άκρο, τα οποία συνειδητά η ομάδα μας πρέπει να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί.

Καλή αμυντική λειτουργία

Δεν είναι μόνο θέμα συγκέντρωσης που θεωρούμε ότι θα υπάρχει απόψε αλλά και σωστής λειτουργίας. Ο Δώνης θα επαναφέρει το 4-4-2 με τον Βινίσιους να είναι προσανατολισμένος στα αμυντικά του καθήκοντα έτσι ώστε να έχει τις απαιτούμενες βοήθειες ο Μοράις. Από την απόδοση των συγκεκριμένων παικτών θα εξαρτηθούν πολλά αφού η Άαλμποργκ είναι εξαιρετική στο να αντεπίθεται από τον κεντρικό άξονα.

Θα χρειαστεί όμως να κλείσουν οι χώροι και στα άκρα κάτι που σημαίνει ότι οι Σέρτζιο και Αντωνιάδης θα πρέπει να έχουν και βοήθειες σε περίπτωση που οι Δανοί βγάζουν περισσότερους παίκτες στην πλευρά τους.

Να μην ξεχάσουμε την επίθεση

Ο ΑΠΟΕΛ θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς απόψε αλλά θα είναι καταστροφικό αν δεν μπορέσει μεθοδικά να εκδηλώσει οργανωμένες επιθέσεις που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Είναι λοιπόν σημαντικό οι ακραίοι μέσοι αλλά και Ντε Βινσέτι με τις επιστροφές του να μπορέσουν να πάρουν την μπάλα στην περιοχή των Δανών.

Η Άαλμποργκ είναι ομάδα που αμύνεται στο δικό της μισό κάτι που όπως ξέρουμε δυσκολεύει τη δική μας ομάδα ιδιαίτερα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί καλή κυκλοφορία της μπάλας και το κάτι παραπάνω από τον Ντε Βινσέτι αφού είναι ο παίκτης που μπορεί με ατομικές ενέργειες να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις.

Όχι στον αιφνιδιασμό

Οι Δανοί θα μπουν πολύ δυνατά στον αγώνα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και παρόλο που η ατμόσφαιρα δεν θα είναι ΓΣΠ οι συνθήκες θα ευνοούν τους γηπεδούχους που θα επιδιώξουν το γρήγορο γκολ. Είναι λοιπόν σημαντικά στο πρώτο εικοσάλεπτο να δείξουμε χαρακτήρα. Όχι πως στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα αλλά αν αποφύγουμε το γρήγορο γκολ που θα επηρεάσει και τη ψυχολογία θα γίνει πιο εφικτός ο στόχος.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!