Πως θα παίξουμε καλύτερα;

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ένα σερί τεσσάρων νικών αλλά εξακολουθεί να έχει σαν βασικά χαρακτηριστικά αυτά της ομάδας που μας συνήθισε τους τελευταίους 3-4 μήνες. Η δυσκολία να δημιουργηθούν ευκαιρίες, προϋποθέσεις για ευκαιρίες έχουν σαν αποτέλεσμα και όταν ακόμα κερδίζουμε αυτό να γίνεται με μπόλικο άγχος. Οι προσθήκες των Μπέκμαν και Μπιτόν βοηθούν την ομάδα και με το παραπάνω αλλά από μόνες τους δεν αρκούν. Η παραδοχή ότι αν δεν ανεβάσουμε την απόδοση μας σε ικανοποιητικά επίπεδα, σύντομα θα έρθουν απώλειες βαθμών είναι καθολική και το ζητούμενο για τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες. Πως όμως θα μπορέσει να παίξει καλύτερα ο ΑΠΟΕΛ και γιατί αδυνατεί να το κάνει μέχρι στιγμής;

Ο Γιοβάνοβιτς αναφέρεται τελευταίως στις δυσκολίες που υπήρχαν λόγω των τραυματισμών και που εμπόδιζαν την ομάδα από το να λειτουργήσει στις προπονήσεις και στους αγώνες όπως θα ήθελε. Κάποια πράγματα όμως σχετίζονται και με το πόσο μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίκτης..

Έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος είναι φανερό ότι ο Μπενασούρ είναι ένας δημιουργικός παίκτης που δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε υποφερτό επίπεδο. Αυτό σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ΑΠΟΕΛ αφού δεν υπάρχει άλλος οργανωτικός μέσος στο 4-2-3-1. Ο Πίντο απλά δεν μπορεί κάτι που ισχύει και για τον Μαντούκα.

Στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας το άκρως επιθετικογενές 4-2-3-1 του πρώτου ημιχρόνου με τους Μπενασούρ, Μπέκμαν, Μαντούκα και Μπιτόν στην κορυφή δεν λειτούργησε, έστω και αν πριν τον αγώνα όλοι θεωρούσαμε η ομάδα θα καθάριζε.

Βελτιωμένοι με Μπουντιμίρ και 4-4-2!

Παρά τη φανερή αδυναμία του Κροάτη να τελειώσει φάσεις η είσοδος του στον αγώνα με την Άχνα βοήθησε να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα. Αν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο Μπουντιμίρ είναι να τραβήξει πάνω του παίκτες, γεγονός που ανοίγει ελευθερώνει χώρους στους υπόλοιπους. Αυτό βοηθά στο να φτιάχνουμε προϋποθέσεις νοουμένου ότι οι ακραίοι επιθετικοί κάνουν αυτά που πρέπει.

Με αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς λογικά θα προβληματίζεται για το αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθήσει αύριο στο ΓΣΖ.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!