Πόση απόσταση έχουμε από τους άλλους;

Οι οπαδοί μας θεωρούν ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει με διαφορά το καλύτερο ρόστερ από οποιασδήποτε άλλης ομάδας και με βάση αυτή την εκτίμηση προσαρμόζουν τον πήχη των προσδοκιών τους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι λίγο πολύ ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή θα πρέπει να κριθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι τα Χριστούγεννα. Ουσιαστικά μέχρι τότε αναμένουν ότι η ομάδα μας εξασφαλίσει μια διαφορά βαθμών από τον δεύτερο που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί. Οι τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες για τον ΑΠΟΕΛ σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων φαίνεται ότι έχουν ενισχύσει την άποψη ότι η ομάδα μας έχει μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες.

Η αλήθεια όμως είναι αυτή που λέει ότι τα πράγματα δεν μπορεί και δεν θα είναι εύκολα στην προσπάθεια μας να κατακτήσουμε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ασφαλώς και έχουμε το πληρέστερο και ποιοτικότερο ρόστερ. Έχουμε επίσης μπάτζετ που θεωρείται διπλάσιο των υπολοίπων ομάδων.

Πρακτικά όμως για διάφορους λόγους το απόλυτο των βαθμών ήρθε μέσα από μεγάλες δυσκολίες. Για να κερδίσουμε τον Ερμή χρειάστηκε ένα τέρμα στο 88 ενώ οι νίκες επί των Αεκ και Ανόρθωση ήρθαν μετά από μέτρια απόδοση και χάρης στην κλάση του Μαντούκα.

Είναι για αυτό που ο Δώνης έκρινε σκόπιμο να πει προχτές πως «υπάρχουν καλές ομάδες στο κυπριακό πρωτάθλημα και δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Κάποτε θα το πληρώσουμε. Δεν θεωρώ πως έχουμε τόση απόσταση από τις άλλες ομάδες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!