Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η Σένιτσα;

Έχουμε δει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν σε διπλούς ευρωπαϊκούς αγώνες κάποιες ομάδες να παρουσιάζονται ριζικά αλλαγμένες από αγώνα σε αγώνα. Το κοινό στοιχείο των διαφορετικών προσώπων και φιλοσοφίας είναι ο παράγοντας έδρα. Ο ΑΠΟΕΛ μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί μια από αυτές τις ομάδες αφού η δυναμική του ιδιαίτερα σε αγώνες νοκ αουτ μέσα στο ΓΣΠ είναι τέτοια που οδήγησε σε ανατροπές-προκρίσεις. Το ερώτημα που θέτουμε και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σήμερα είναι αν η Σένιτσα είναι μια τέτοια ομάδα. Το δείγμα γραφής μας δεν είναι αρκετό αλλά θα βασιστούμε και σε μια γενική αλλά σημαντική επισήμανση του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μελέτησε εις βάθος τους Σλοβάκους. Ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και στο πρώτο αγώνα.

Είδαμε τη Σένιτσα στον εντός έδρας αγώνα της με την ΜΤΚ, σε ένα γήπεδο που θύμιζε περισσότερο εκκλησία από πλευράς παλμού και όγκου, να μην μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της και τους Ούγγρους να καταφέρνουν να απορροφήσουν εύκολα  την όποια πίεση εξασκούσαν οι Σλοβάκοι κατά διαστήματα. Φυσικά το 1-1 του πρώτου αγώνα δεν επέβαλλε στους γηπεδούχους να αναζητήσουν το γκολ απεγνωσμένα και το έπραξαν μόνο όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Τότε η Σένιτσα κατάφερε με σχετική ευκολία να δημιουργήσει δυο ευκαιρίες τις οποίες μετέτρεψε σε γκολ. Αυτό είναι ίσως το σημείο που πρέπει να προσέξει η ομάδα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αν λάβουμε υπόψη και κάποια πράγματα που είδαμε στον μεταξύ μας αγώνα.

Ένα «νεκρό» δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο για παράδειγμα από τον ΑΠΟΕΛ έδωσε τη δυνατότητα στους Σλοβάκους να κρατήσουν την μπάλα και να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην περιοχή του Χιώτη. Είδαν μάλιστα την μπάλα να σταματά στο δοκάρι στην μοναδική αξιόλογη τους φάση σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Φυσικά η χαλάρωση από πλευράς μας ήρθε έχοντας ένα γερό προβάδισμα στο σκορ αλλά αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα των Σλοβάκων.

Συμπερασματικά θεωρούμε ότι η Σένιτσα δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε υπερομάδα γιατί δεν είναι τέτοια. Ο αγώνας θα κριθεί και πάλι από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ που καλείται να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει σε τέτοιους αγώνες.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!