Πόσο εφικτή είναι η μεταγραφή του κάθε Ομπότο;

Με αφορμή την περίπτωση του Νιγηριανού Κριστιάν Ομπότο που πράγματι προτάθηκε στον ΑΠΟΕΛ κρίνουμε σκόπιμο να εξετάσουμε την πτυχή της πιθανότητας του να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μεταγραφή. Το που θέλουμε να καταλήξουμε είναι ότι και αν ακόμα μας προτείνονται παίκτες με εντυπωσιακά βιογραφικά αλλά με απολαβές που δεν είναι στα επίπεδα που η διοίκηση είναι διαθετημένη να πληρώσει δεν θα πρέπει να χάνεται άλλος πολύτιμος χρόνος. Εκτός και αν άλλαξε κάτι και θα γίνουν υπερβάσεις, πράγμα που από ότι ξέρουμε δεν ισχύει. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Ομπότο είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται εδώ και δέκα χρόνια στην Ιταλία. Όχι μόνο άντεξε αλλά μπόρεσε να καθιερωθεί σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Στα 28 του χρόνια δείχνει διαθετημένος να έρθει στην Κύπρο αν πράγματι τον ρώτησαν αυτοί που μας τον πρότειναν. Πέρσι οι απολαβές του ξεπερνούσαν τις 400 χιλιάδες ευρώ και για να έρθει στην Κύπρο θα αξιώνει τουλάχιστον τα ίδια λεφτά.

Λέμε τουλάχιστον γιατί παρόλο που αυτοαποκαλούμαστε ελκυστικός προορισμός εξακολουθούμε να δίνουμε κάτι τι παραπάνω για να έρθουν παίκτες στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό έγινε ακόμα και στην περίπτωση Μπόρδα…

Ο ΑΠΟΕΛ όπως γράψαμε τις προάλλες θέλει να φέρει αμυντικό χαφ επιπέδου Πίντο αλλά το μπάτζετ δεν φτάνει στα επίπεδα του κάθε Ομπότο. Αν λάβουμε υπόψη ότι μέχρι πρόσφατα οι απολαβές των Μοράις και Πίντο δεν ξεπερνούσαν τις 280-300 χιλιάδες ευρώ κρίνουμε ότι είναι εφικτό να βρεθεί ο άξιος αντικαταστάτης τους  με ένα ποσό σε αυτά τα επίπεδα. Το ζητούμενο είναι αν μπορούμε να εντοπίσουμε αυτό τον παίκτη ή αν εξαρτόμαστε πλήρως στο τι μας προτείνει ο κάθε μάνατζερ…Υπολείπονται τρεις ακόμα μεταγραφές με βάση το πλάνο του Γιοβάνοβιτς και η ομάδα έχει την ανάγκη να αποκτήσει παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το «βάρος» της φανέλας και των προσδοκιών.  Προσδοκίες που μετά και την περσινή χρόνια ίσως να είναι αφύσικα ψηλές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος με το διαθέσιμο μπάτζετ να έρθουν παίκτες με βιογραφικά που να στέλλουν τα κατάλληλα μηνύματα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!