Ράγισε το γυαλί

Καμία διάθεση να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ποταμίτη, δεν φαίνεται να έχει ο Ερωτοκρίτου με βάση τα όσα είπε στη δημοσιογραφική του αφού παρά την ανακοίνωση που προηγήθηκε από πλευράς σωματείου, συνέχισε τις επιθέσεις. Ο πρόεδρος της εταιρείας χαρακτήρισε υστερόβουλο τον πρόεδρο του σωματείου ενώ τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν κάποιοι να βάζουν τα προσωπικά τους συμφέρονται και πικρία πάνω από τον ΑΠΟΕΛ. Επί της ουσίας ο Ερωτοκρίτου τόνισε ότι το συμβούλιου του λειτουργεί νομότυπα και ακολουθεί κατά γράμμα τα όσα προβλέπει η συμφωνία διαχείρισης και πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος για να γίνει κάποια συνάντηση. Καθόλου τυχαία ο πρόεδρος έστησε ασπίδα προστασίας και εξύμνησης του ρόλου και συνεισφοράς των μεγαλομετόχων της εταιρείας, οι οποίοι όπως είπε απαξιώνονται εσκεμμένα από μερίδα οπαδών μας.

Διέψευσε όπως αναμενόταν το ότι η εταιρεία επένδυσε σε αξιόγραφα λέγοντας ότι πρόκειται «ασύστολα ψεύδη»  ενώ ανέφερε ότι δεν τέθηκε ποτέ συγκεκριμένος προϋπολογισμός στον προπονητή ο οποίος μπορούσε να φέρει όποιον παίκτη ήθελε στην ομάδα.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Ερωτοκρίτου:

Για την αντιπαράθεση με το Σωματείο:Θα ήθελα να αρχίσω από λίγο πιο παλιά. Η εταιρεία δημιουργήθηκε όταν δυστυχώς το σωματείο είχε πολλά προβλήματα και ήταν σχεδόν χρεωκοπημένο. Οταν δημιουργήθηκε η εταιρεία, ζητήθηκε από τους ανθρώπους να αγοράσουν μετοχές και έβαλαν τα λεφτά τους για να σωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΠΟΕΛ. Τα τελευταία επτά χρόνια που δημιουργήθηκε η εταιρεία, το ΑΠΟΕΛ είχε μεγάλες επιτυχίες με επιστέγασμα τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της τελευταίας τετραετίας.

Ένας μεγάλος παράγων που συνέτεινε τουλάχιστον στις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες, αν και βέβαια ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι ο προπονητή της και η ομάδα, ήταν επίσης η συνοχή και η συναίνεση που υπήρχε μεταξύ πρώην προέδρων και παραγόντων του ΑΠΟΕΛ και γενικά όλων των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ότι όποτε υπήρχε αυτή η συνοχή και συναίνεση, το ΑΠΟΕΛ είχε πάντα επιτυχίες.

Δυστυχώς, αυτή η συνοχή και διαταραχθεί τον τελευταίο καιρό, όχι πιστεύω εξαιτίας εμάς. Η συμφωνία διαχείρισης έληγε φέτος μετά από πολλές συναντήσεις που είχαμε με τον πρώην πρόεδρο τον κ. Βασιλόπουλο, όπου συζητούσαμε την ανανέωση και μετά με τον νέο πρόεδρο, τον κ. Ποταμίτη.

Για τη νέα συμφωνία διαχείρισης:Έγινε τελικά κατορθωτή η επίτευξη συμφωνίας με το νέο πρόεδρο κ. Ποταμίτη. Μπορώ να πω ότι σχεδόν όσα μας είχε ζητήσει, προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε το σωματείο, διότι είναι γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια, όταν η ισχύουσα συμφωνία έλεγε ότι έπρεπε να δίναμε 17.000 ευρώ το χρόνο στο σωματείο για να έχουμε το δικαίωμα διαχείρισης, τα τελευταία τρία χρόνια δώσαμε πάνω από 800.000 ευρώ. Άρα πρόθεση μας, ουδέποτε ήταν να αδικήσουμε το σωματείο, αλλά πρόθεση μας ήταν να το βοηθήσουμε.

Για την επιστολή του Σωματείου προς ΚΟΠ:Δυστυχώς, αυτή η θέληση μας να βοηθήσουμε το σωματείο, δεν εκτιμήθηκε από τη νέα διοίκηση του και άρχισαν διάφορα πράγματα τα οποία είχε την ευκαιρία ο κύριος Ποταμίτης να μας τα ζητούσε όταν γίνονταν οι συζητήσεις για ανανέωση της συμφωνίας και δεν το έπραξε. Ενώ είμαστε στη Νορβηγία, πήραμε μία επιστολή από την ΚΟΠ, ότι το σωματείο, ειδοποίησε την Ομοσπονδία ότι υπάρχει νέο συμβούλιο στην ΚΟΠ και στο σωματείο και ότι αυτοί που δεσμεύουν το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, είναι οι υπογραφές του Προέδρου του σωματείου, του κ. Ποταμίτη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα.

Αυτό ήταν πρώτα απ΄ όλα παράβαση της συμφωνίας και εμείς θα είχαμε αποξενωθεί τελείως από το τι αφορούσε το ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο αφορά την ΚΟΠ και θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα. Όταν μας ήρθε αυτή η επιστολή, εμείς πήραμε στην ΚΟΠ την ανανέωση του συμβολαίου, αφού η Ομοσπονδία είχε το παλιό και όταν η ΚΟΠ είδε τη νέα ανανέωση και απάντησε στο σωματείο ότι με βάση αυτά που έχουμε μπροστά μας, οι υπογραφές που δεχόμαστε, οι οδηγίες κλπ, είναι από την εταιρεία.

Για τον Ποταμίτη:Εμείς σε εκείνο το στάδιο, ούτε μιλήσαμε, ούτε είπαμε τίποτε, ούτε απευθυνθήκαμε στην ΚΟΠ και μετά, φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο να προσφεύγει το σωματείο στην ΑΔΕΑ και να λέει ότι η διαφορά δεν είναι με το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ αλλά με την ΚΟΠ, η οποία δεν απεδέχθη τις υπογραφές. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού οπωσδήποτε αφορούσε τον τρόπο συνεργασίας της εταιρείας. Πλέον, δημιουργούταν στον κόσμο η εντύπωση ότι υπήρχε μία αντιπαράθεση, ένας διχασμός, ο οποίος δεν ήταν από την πλευρά μας. Απλώς, το σωματείο, ο κ. Ποταμίτης προσπάθησε να δημιουργήσει αυτή την κατάσταση για δικούς του λόγους.

Για την επιδιαιτησία πρώην προέδρων:Υπάρχει μία συμφωνία και αυτή προβλέπει τα πάντα.Σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά, τότε η συμφωνία λέει ότι πάμε σε επιδιαιτησία από παλαιούς προέδρους, αντιπρόσωποι εταιρείας και σωματείου. Εμείς δεν βλέπουμε να υπάρχει αντιπαράθεση ή διαφορά, αφού λειτουργούμε βάση αυτής της συμφωνίας, άρα δεν υπήρχε θέμα να ανακατευτούμε σε αυτή την περίπτωση, αλλά όταν έγινε η προσφυγή, έπρεπε όμως να απαντήσουμε και να πούμε τα γεγονότα ως έχουν, αφού ήταν ένας μονόλογος του σωματείου που δημιουργούσε εντυπώσεις.

Για την αμφισβήτηση προπονητή και μεταγραφών:Δυστυχώς η χρονιά, εκτός από αυτό, έχει αρχίσει επίσης όχι καλά. Δηλαδή άρχισε με αμφισβήτηση του προπονητή και των μεταγραφών, τους παίκτες που έφερε ο προπονητής προτού καν τους δει κανένας. Πως είναι δυνατόν να αμφισβητήσει κάποιος έναν προπονητή όπως τον Γιοβάνοβιτς, μετά από όσα έκανε για μας και που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ; Δεν λέω για μας, εμείς είμαστε εργάτες οι οποίοι εργαζόμαστε για το ΑΠΟΕΛ, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι προέδροι και συμβούλια της εταιρείας.

Για την απαξίωση των μετόχων:Δυστυχώς υπάρχει αυτή η απαξίωση από ορισμένους, των μετόχων της εταιρείας. Αυτοί οι μέτοχοι, αν ήταν πρόεδροι, αν ήταν μέλη, οι 3000 και πλέον μέτοχοι που έχουμε, δεν είναι ΑΠΟΕΛίστες; Είναι από άλλο πλανήτη, από άλλη ομάδα; Ποιοι έχτισαν την ομάδα από τον καιρό που έγινε η εταιρεία; Οι προέδροι, τα συμβούλια, με προσωπικό, οικονομικό και οικογενειακό κόστος. Και κάποτε σχεδον στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.  Άρα, αντί να απαξιώνουμε αυτούς τους ανθρώπους, έπρεπε να τους ευχαριστούμε.

Για τα αξιόγραφα και το μπάτζετ του προπονητή:Άρχισαν να διαδίδονται διάφορα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ασύστολα ψεύδη ότι δηλαδή τα λεφτά που έχουμε τα επενδύσαμε σε αξιόγραφα, ότι τα χάσαμε κλπ, ότι δεν δώσαμε αρκετά λεφτά στον προπονητή για να κάνει τις μεταγραφές που ήθελε, ενώ αυτά δεν ισχύουν. Πάντα η πολιτική μας είναι ότι υπεύθυνος για ότι αφορά την ομάδα είναι ο προπονητής, ο οποίος έφερνε όποιους παίκτες ήθελε και πίστευε ότι του κάνουν για το ΑΠΟΕΛ, άλλωστε το ανέφερε και ο ίδιος σε συνεντεύξεις τους.

Αν και στενοχωριέμαι, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε τα λεφτά του ΑΠΟΕΛ έγιναν αξιόγραφα. Αυτά είναι ασύστολα ψεύδη, μία λασπολογία η οποία πρέπει να σταματήσει. Από εκεί και πέρα, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να έρθουμε σε διαμάχη με το ίδιο το ΑΠΟΕΛ, όμως δυστυχώς ορισμένες ενέργειες που έγιναν στο παρελθόν και γίνονται ακόμα, πρέπει να σταματήσουν, γιατί θα διχάσουν τον κόσμο χωρίς λόγο.

Είμαστε η μόνη ομάδα που πληρούμε 100% τα κριτήρια, ανταποκρινόμαστε σε όλες μας τις υποχρεώσεις κάθε 30 του μηνός και δεν έχουμε ούτε ένα σεντ χρέος και είναι κρίμα να διαδίδονται όλα αυτά τα ασύστολα ψεύδη για να προσπαθήσουν να πλήξουν την εταιρεία. Πρέπει όλα αυτά να σταματήσουν για να πάμε μπροστά. Αν συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση η οποία δεν έχει αρχίσει από εμάς, τότε θα έρθει η καταστροφή. Πως είναι δυνατόν να λέει το σωματείο ότι η προσφυγή δεν στρέφεται στην εταιρεία ΑΠΟΕΛ αλλά στην ΚΟΠ, όταν αναφέρεται σε κατάργηση δικαιωμάτων που έχει η εταιρεία που απορρέουν από τη διαχείριση εν λευκώ του ποδοσφαιρικού τμήματος;

Για την απόσυρση της προσφυγής του Σωματείου:Πρέπει να πω ότι με λυπεί η όλη συμπεριφορά που έχει γίνει και τα όλα όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα, τα οποία δηλώνω κατηγορηματικά ότι είναι αβάσιμα και λασπολογίες και όσοι με ξέρουν, ξέρουν ότι το εννοώ και λεώ πάντα αλήθειες. Άρα και αυτοί στο σωματείο πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους για το ποδόσφαιρο και το σωματείο και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Βεβαίως, σήμερα έχει υπάρξει μία εξέλιξη με ανακοίνωση του σωματείου ότι θα αποσυρθεί η προσφυγή και θα περιμένω να δω αν θα αποσυρθεί.

Και αν νομίζουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας, τότε οι λύσεις προνοούνται από τη συμφωνία και είμαστε έτοιμοι να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι για να λυθεί αυτή η διαφορά σε εισαγωγικά, αν υπάρχουν διαφωνίες. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, υπάρχει εταιρεία η οποία έγινε όταν έπρεπε να γίνει και εκπληρώνει στο ακέραιο το σκοπό της

Πρέπει να δούμε πως θα δοθεί έναν τέλος. Πρέπει να αφήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες κατά μέρος, ή πικρίες, για οτιδήποτε έχει συμβεί, αν συνεχίσουμε με αυτά τα μυαλά, μόνο καταστροφή θα φέρουμε. Νιώθω λύπη που είμαι εδώ, ενώ θα έπρεπε να σκεφτόμαστε το παιχνίδι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!