Ραντεβού με την ιστορία

Το ΑΠΟΕΛ για δεύτερη χρονιά φορά μέσα σε ένα ακριβώς χρόνο καλείται να γράψει ιστορία και να εκμεταλλευτεί τις όποιες πιθανότητες έχει για να γράψει εκ νέου ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του. Πριν έναν ακριβώς χρόνο η νίκη επί της Κοπεγχάγης μας έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε στους ομίλους του champions league. Φέτος και πάλι στις 26 Αυγούστου οι ποδοσφαιριστές μας καλούνται να ανατρέψουν το 1-0 με το οποίο μας κέρδισε η Χετάφε για να γίνουμε η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα συμμετάσχει στους ομίλους του europa league. Το εγχείρημα θεωρείται πολύ δύσκολο αφού όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η ισπανική ομάδα είναι πολύ καλύτερη από τη δική μας. Δείξαμε όμως στο πρώτο αγώνα ότι οι διαφορές αυτές δεν είναι τόσο ορατές και πως υπό προϋποθέσεις μπορούμε να τους αποκλείσουμε.

Για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε αποτελεσματικότητα, αυτοσυγκέντρωση που θα περιορίσει τα όποια λάθη, υπομονή και τύχη. Το γκολ είναι το ζητούμενο για την ομάδα αφού μόνον αν έρθουν τουλάχιστον δυο θα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, ενώ η εστία του Χιώτη θα πρέπει να μείνει ανέπαφη! Οι Ισπανοί είναι καλύτερη ομάδα από ότι έδειξαν στον πρώτο αγώνα και θα πρέπει να προσεχθούν αφού ξέρουν να εκμεταλλεύονται άψογα τους κενούς χώρους.

Το ΑΠΟΕΛ δεν αναμένεται να ρισκάρει ιδιαίτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα και είναι για αυτό που όπως με την Κοπεγχάγη θα πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε σε γκολ την παραμικρή ευκαιρία που θα βρούμε. Η απουσία του Μαρσίνιο στερεί από την ομάδα έναν ικανότατο playmaker αλλά η παρουσία του Αλμέιδα δίνει τη δική της σφραγίδα στην ομάδα. Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να πάρει αρκετές προσπάθειες και μαζί με τον Χαραλαμπίδη θα είναι οι παίκτες που θα κληθούν να ενώσουν μεσαία και επιθετική γραμμή. Ο Σολάρι θα χρειαστεί πολλές βοήθειες για να μην κοπούμε στα δύο ενώ και αυτός με τη σειρά του καλείται να κάνει τα πάντα για να τον νιώσουν οι Ισπανοί.

Βασικά όλη η ομάδα και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά που θα αγωνιστεί καλείται να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Ο Γιοβάνοβιτς εξήγησε και με το παραπάνω τι αναμένει και πως οι παίκτες του θα μπορέσουν να πάρουν το αποτέλεσμα, ενώ η τελευταία προπόνηση έγινε χωρίς την παρουσία οπαδών για να μείνουν όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Κατάμεστο το ΓΣΠ
Ο κόσμος έστειλε εδώ και μέρες το δικό του μήνυμα και απόψε το ΓΣΠ θα αποτελέσει μια πραγματική έδρα. Η προπώληση ξεπέρασε τις 18 χιλιάδες και αν όλα πάνε καλά ίσως σήμερα να εξαντληθούν τα εισιτήρια. Το αν θα γίνει αυτό ή όχι δεν έχει και πολύ σημασία πλέον. Το δεδομένα είναι ότι ο κόσμος θα δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό τους ποδοσφαιριστές.

Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν κόσμια αλλά φανατικά υπέρ της ομάδας μας. Το ζητούμενο είναι να έχουμε υπομονή και να σπρώξουμε τους παίκτες όπως εμείς ξέρουμε στα δύσκολα και όχι μόνο αν όλα εξελιχθούν βολικά…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!