Σάλκε Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Mε το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε η ομάδα μας τη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία αφού πήρε με την αξία της ισοπαλία από τη Σάλκε μέσα στο ξακουστό Veltins Arena. Επιβεβαιώνοντας το χαρακτηριστικό της αστάθειας το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα και παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι κατάφερε όχι μόνο να μην χάσει αλλά να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το γρήγορο γκολ του Πίντο έθεσε τις βάσεις ενώ στη συνέχεια η καλή ψυχολογία σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα των γηπεδούχων ανάγκασαν τη Σάλκε να ισοφαρίσει από μια στημένη φάση.

Όπως αναμενόταν η εντεκάδα της ομάδας είχε αλλαγές σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, αλλά και με αυτό ως δεδομένο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε και πάλι να εκπλήξει. Και αυτό γιατί ελάχιστοι περίμεναν ότι ο Ηλία θα έπαιρνε θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως επίσης και το ότι ο Ονουάτσι θα ήταν στην κορυφή της επίθεσης στο 4-5-1. Κατά τα άλλα οι υπόλοιπες αλλαγές θεωρήθηκαν αναμενόμενες αφού ο Μιχαήλ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, γεγονός που έφερε τον Μπρόερς στο κέντρο της άμυνας. Έκπληξη ήταν και η συμμετοχή του Χιώτη για τον οποία οι υπεύθυνοι έμαθαν ότι δικαιούταν τελικά να αγωνιστεί…

>

Το ξεκίνημα δεν μπορούσε να ήταν πιο καλό για την ομάδα μας αφού εκεί που όλοι φοβόντουσαν γρήγορο γκολ των Γερμανών, αυτό ήρθε από τους δικούς μας παίκτες. Στο 6′ ο Κοσόφσκι που κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου έκανε μια κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Πίντο ο οποίος με ένα ξερό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νοιερ. Το 0-1 ήταν γεγονός και έδωσε στους παίκτες μας την ώθηση που ήθελαν για να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις.

Η Σάλκε δεν πτοήθηκε από την απρόσμενη εξέλιξη και όπως αναμενόταν είχε στην κατοχή της μπάλα και επιχειρούσε με κάθε τρόπο να ισοφαρίσει. Παρά την πίεση η μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας μας αντιδρούσε σωστά ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο Χιώτης ήταν θετικός.

Ούτε η αναγκαστική αλλαγή του Πίντο που ήταν ουσιαστικός χάλασε τη συνολική εικόνα της ομάδας μας αφού ο Πορτογάλος αποχώρησε τραυματίας στο 35′ και στη θέση του πέρασε ο Αλεξάνδρου. Η αναγκαστική αλλαγή έφερε τον Χαραλαμπίδη στο κέντρο σε ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας και επιθετικής γραμμής και η ομάδας μας κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπερ της σκορ.

Στην επανάληψη η Σάλκε μπήκε ακόμα πιο δυνατά και κατάφερε να κλείσει την ομάδα μας στα καρέ του Χιώτη. Παρά το ότι οι Γερμανοί δεν έφτιαξαν την κλασσική ευκαιρία κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 56′ όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Πάντερ η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα μας.

Στη φάση του φαουλ τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή ο Χρίστου, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Χατζί. Με τον Ονουάτσι να μην μπορεί να κάνει αυτά που ήθελε ο προπονητής έγινε και η 3η αλλαγή στο 66′ με τον Ζεβλάκοφ να περνά στη θέση του Νιγηριανού.

Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Γερμανών αφού έχοντας την κατοχή της μπάλας γυρόφερναν έξω από την περιοχή του Χιώτη, αντάλλασαν πάσες χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν και να φτιάξουν ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ. Οι παίκτες μας παρόλο που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν αρκετά την μπάλα και να πάρουν ανάσες κατάφερναν να απομακρύνουν την μπάλα.

Με αυτά τα δεδομένα το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ομάδα μας να φεύγει από το μεγαλοπρεπές Βέλτινς Αρένα με το τιμητικό 1-1.

Από την ομάδα μας παρόλο που όλοι προσπάθησαν ξεχώρισαν οι Χαραλαμπίδης, Μοραίς και ο Πίντο όσο αγωνίστηκε.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Κόντης, Χρίστου (58′ Χατζί), Μπρόερς, Ηλία, Μοράις, Πίντο (32′ Αλεξάνδρου), Μιχαήλ, Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης, Ονουάτσι (66′ Ζεβλάκοφ)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!