Σένιτσα Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Ένα κακό ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη πήρε τη νίκη μέσα στην έδρα της Σένιτσα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις. Η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί από τον πρώτο αγώνα και το ζητούμενο στη Σλοβακία ήταν να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς που είδε την αμυντική γραμμή να παρουσιάζει κενά και την γραμμή κρούσης να μην μπορεί να κάνει το γκολ σε κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Με την ίδια εντεκάδα που προτίμησε και στον πρώτο αγώνα παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού ο Μαντούκα προτιμήθηκε αντί του Αλωνεύτη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Η διάταξη 4-2-3-1 είχε τον Αλμέιδα στην κορυφή και τον Μπεναχούρ σε ρόλο οργανωτή. Το ξεκίνημα για την ομάδα μας ήταν νωθρό με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Ο Μπεναχούρ δεν μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες ενώ ούτε οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης, μπόρεσαν να βοηθήσουν από τα άκρα.

Με αυτά τα δεδομένα ο αγώνας ήταν ισορροπημένος με τους Σλοβάκους να καταφέρνουν ανέλπιστα να κρατούν την μπάλα και να προσπαθούν να επιτεθούν. Η Σένιτσα έφτανε με σχετική ευκολία  μέσα στην περιοχή του Χιώτη χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Η εικόνα αυτή όμως δημιουργούσε μια γενική νευρικότητα στην ομάδα μας που ήταν ασύνδετη και δεν μπόρεσε στα πρώτα 45 λεπτά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0 αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κάνει αυτά που έπρεπε για να διευκολύνει το έργο του.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε μια διπλή κλασσική ευκαιρία για την ομάδα μας όταν ο Μπεναχούρ έβγαλε μόνο του τον Αλμέιδα αλλά το πλάσε του Βραζιλιάνου αποκρούστηκε από τον Σβένγκερ ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μαντούκα σταμάτησε στο δοκάρι. Το καλό ξεκίνημα είχε συνέχεια αφού στην επόμενη φάση το καλό σουτ του Χαραλαμπίδη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα.

Η Σένιτσα αντέδρασε και συνέχισε να φτάνει με ευκολία μπροστά από τα καρέ του Χιώτη. Η πρώτη καλή ευκαιρία για του γηπεδούχους ήρθε στο 60 όταν ο Χιώτης αναγκάστηκε να διώξει δύσκολα σε κόρνερ σουτ. Προηγουμένως κάποιες παράλληλες μπαλιές και γεμίσματα στην περιοχή μας έστειλαν το μήνυμα ότι έχουμε πρόβλημα.

Στο 63 ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε την πρώτη διορθωτική κίνηση βάζοντας τον Σόουζα στη θέση του Μπεναχούρ που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να οργανώσει την ομάδα σωστά. Η εικόνα της ομάδας δεν βελτιώθηκε αλλά στο 72 μια αντεπίθεση ήταν αρκετή για να έρθει το γκολ που θέλαμε. Στο λεπτό αυτό ο Πίντο βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με έξυπνο ψιλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-1 έκοψε τη φόρα των γηπεδούχων οι οποίοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα μας να επιβληθεί πλήρως. Ο Αλωνεύτης ήταν η δεύτερη αλλαγή και με το που μπήκε έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το πλασέ του αποκρούστηκε από αμυντικό σε κόρνερ.

Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να φεύγει από το γήπεδο με τη νίκη.

ΑΠΟΕΛ11αδα ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Ζουέλα, Μπόρδα, Αλεξάνδρου, Μοράις, Πίντο (87 Χαραλάμπους), Μπενασούρ (63 Σόουζα), Χαραλαμπίδης (74 Αλωνεύτης), Μαντούκα, Αλμέιδα

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!