Σειρά του Ερωτοκρίτου

Παρασκηνιακά αλλά και επικοινωνιακά παίζεται μια παρτίδα σκάκι ανάμεσα στους μεγαλομετόχους Φοίβο Ερωτοκρίτου και Πρόδρομο Πετρίδη. Η πρώτη κίνηση έγινε από τον πρόεδρο της εταιρείας όταν ανακοίνωσε δημόσια και όχι μόνο την απόφαση σου για αποχώρηση (οριστική αυτή τη φορά). Δεν παραιτήθηκε όμως τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει μόλις και αν υπάρξουν υποψηφιότητες. Μεσολάβησε ένα δεκαήμερο όπου ο Ερωτοκρίτου αρνήθηκε τις διάφορες προτροπές που του έγιναν για άμεση και ομαλή διαδοχή επικαλούμενος την ανάγκη για διορισμό ατόμων κοινής αποδοχής. Ο πρόεδρος της εταιρείας ισχυρίζεται ότι αυτό δεν έγινε εφικτό θέλοντας να δείξει ότι οι όποιοι ενδιαφερόμενοι δεν διασφαλίζουν την απαιτούμενη συσπείρωση και ενότητας.

Η απάντηση από πλευράς Πρόδρομου Πετρίδη ήρθε χτες με τον πιο επίσημο αλλά και πειστικό τρόπο. Ο πρώην πρόεδρος σύμπραξε και δημιούργησε κοινό μέτωπο με τον Χάρη Φωτίου που ήταν ο άλλος που βγήκε μπροστά τις τελευταίες μέρες εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του να αναλάβει με την ομάδα συνεργατών του.

Πετρίδης και Φωτίου τόσο επικοινωνιακά όσο και παρασκηνιακά λένε ότι όχι μόνο θέλουν να αναλάβουν αλλά επιθυμούν αυτό να γίνει άμεσα δια του ορισμού τους. Η 4η Δεκεμβρίου είναι πολύ μακριά και κάποια θέματα δεν μπορούν να περιμένουν ως τότε.

Έχοντας την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεγαλομετόχων αλλά και το ΟΚ των οργανωμένων πιέζουν για άμεση αλλαγή χωρίς αυτό να συνδέεται με την συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Αν και ξενίζει κάποιους ο άλλοτε στενότερος συνεργάτης του Ερωτοκρίτου, Γιώργος Γεωργίου άλλαξε «στρατόπεδο» αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία να διαμηνύσει στον πρόεδρο την ανάγκη να γίνει άμεσα η αλλαγή.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Ερωτοκρίτου είναι αυτός που πρέπει να κάνει την επόμενη κίνηση. Συνήθως η τακτική που ακολουθεί είναι να κερδίζει χρόνο ελπίζοντας ότι αυτός θα λειτουργήσει υπέρ του. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πίεση που θα του ασκήσουν όσοι επιχειρήσουν να του επικοινωνήσουν την αναγκαιότητα του να διορίσει άμεσα τους επόμενους. Η τακτική των Ερωτοκρίτου και Αντωνίου να παρουσιάζουν ότι εκδιώκονται από τους οργανωμένους και από διάφορους άλλους πόλους έχει τη λογική της αλλά μέχρι στιγμής δεν πείθει.

Ο πρόεδρος της εταιρείας έχει την ανάγκη για προσωπικούς κυρίως λόγους όπως έχει πει να εκφωνήσει τη γενική συνέλευση για να πει κάποια πράγματα και αυτή είναι η κύρια του έγνοια αυτή τη στιγμή.

Αυτά προς το παρών αναμένοντας την κίνηση Ερωτοκρίτου.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!