Σε αναζήτηση και των γκολ που έλειψαν

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώθηκε εντοπίστηκε και σχολιάστηκε αρνητικά η αδυναμία της ομάδας να είναι αποτελεσματική στις στημένες φάσεις. Το πρόβλημα συγκεκριμενοποιήθηκε και αφορούσε την απουσία παικτών που θα μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα με το κεφάλι, είτε από κόρνερ, είτε από ελεύθερα χτυπήματα. Αναπόφευκτα η μνήμη όλων γύριζε πίσω ένα χρόνο όταν τα γκολ του Γκριτσάροφ από τις συχνές προωθήσεις του βοήθησαν την ομάδα να πάρει βαθμούς και στο τέλος το πρωτάθλημα. Το 20010-11 ο ΑΠΟΕΛ είχε ουσιαστική συνεισφορά στο σκοράρισμα αφού οι δυο κεντρικοί αμυντικοί πέτυχαν 8 γκολ , όλα με κεφαλιές. Η παρουσία του Γκριτσάροφ ήταν καταλυτική αφού πέτυχε τα 6 τέρματα ενώ ο Ζόρζε τα άλλα δυο. Το 2011-12 ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε βοήθειες στο συγκεκριμένο τομέα από τους αμυντικούς ενώ ούτε και οι υπόλοιποι παίκτες δεν μπόρεσαν να κάνουν την ομάδα επικίνδυνη στις στημένες φάσεις.

Μια από τις πολλές παραμέτρους λοιπόν που χρίζουν βελτίωσης είναι και αυτή. Ο Γιοβάνοβιτς λογικά έχει εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και μέσω των προσθηκών θα επιχειρήσει να φέρει και παίκτες που θα μπορούν να του δώσουν βοήθειες. Παρόλο που δεν είναι στο πλάνο των επόμενων εβδομάδων ο επιθετικός που ψάχνουμε πρέπει να έχει μέσα στα χαρακτηριστικά του και την ικανότητα να τον «νιώθει» η αντίπαλη άμυνα όταν η μπάλα είναι στον αέρα.

Αυτά προς το παρών αναμένοντας να δούμε αν η ομάδα μπορέσει να βελτιωθεί στο συγκεκριμένα τομέα έτσι ώστε να γίνει πιο πολυδιάστατη και επικίνδυνη.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!