Σημαντικές παραδοχές και επισημάνσεις

Με το δικό του τρόπο ο ειλικρινής Γιοβάνοβιτς είπε σημαντικά πράγματα στη σημερινή του διάσκεψη τα οποία πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ο προπονητής μας δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ήταν οι δικές του αποφάσεις που μας έφεραν προ του φάσματος της ήττας στον αγώνα με την Ομόνοια, ενώ έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως τις αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδες. Έκανε και πάλι αναφορά στους πολλούς νέους παίκτες όχι για να δικαιολογηθεί αλλά γιατί το θεωρεί μια πραγματικότητα. Ο Γιοβάνοβιτς σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η ομάδα έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση Ζουέλα, λέγοντας ότι η κριτική είναι αναπόφευκτη και δεν μπορεί να θεωρείται εμπόδιο.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: Πάντα μετά από μία διακοπή πρωταθλήματος και τουλάχιστον αυτό ισχύει για μας όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αυτό το θέμα σαν ομάδα. Είναι απρόβλεπτα αυτά τα παιγνίδια, χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Περιμένουμε δύσκολο παιγνίδι. O Oλυμπιακός είναι οργανωμένη ομάδα.Για τα αγωνιστικά προβλήματα:Χτες ήρθαν κάποιοι παίκτες από τις Εθνικές ομάδες. Οι Ζουέλα και Κλουκόφσκι δεν  ήρθαν ακόμα. Ο Ζούελα, απ’ ότι ξέρω, έχει πρόβλημα από τον αγώνα της Εθνικής, οι υπόλοιποι είναι εντάξει, υπάρχει λίγη κούραση, θα δω σήμερα, θα έχω καλύτερη εικόνα για όλους. Πιστεύω ότι σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο Ζουέλα, ενώ ξέρετε ότι ο Αλεξάνδρου υποβλήθηκε σε μία επέμβαση και θέλει σίγουρα άλλες δύο εβδομάδες αποθεραπείας. Ο Αντόρνο χτες μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα και στις δύο προπονήσεις που κάναμε. Ήταν σημαντική μέρα για τον ίδιο αφού και το πρωί και το απόγευμα ήταν δυνατές οι προπονήσεις, όμως είχε καλή αντίδραση και τον υπολογίζω για τη Δευτέρα (22/10).

Για το ντέρμπι με την Ομόνοια: Δεν συμφωνώ ότι ήμασταν στο δεύτερο ημίχρονο σε παθητικό ρόλο. Μπορώ να πω ότι ήταν ένα ντέρμπι που η γενική απόδοση της ομάδας δεν ήταν καλή. Ήταν, όμως, ένα ματς που κρίνεται στις λεπτομέρειες και εμείς στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε το γκολ. Πιστεύω ότι την εικόνα την… χάλασαν πάρα πολύ τα τελευταία 20-25 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όταν η Ομόνοια επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει το παιχνίδι. Ήταν ένα σημείο που επιθετικά δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και να βρούμε το δικό μας ρυθμό. Βέβαια όταν περάσουν 2-3 μέρες μπορείς να καταλάβεις γιατί έγινε αυτό και ένας από τους λόγους ήταν και το δικό μου σκεπτικό στα τελευταία λεπτά, γιατί η αλλαγή του Αδόρνο ήταν ίσως λανθασμένη. Από εκείνο το σημείο που παίξαμε με δύο επιθετικούς, πήραμε ένα ρίσκο και δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την μπάλα, χάσαμε το χώρο της μεσαίας γραμμής και η Ομόνοια μπορούσε να αναπτύσσεται γρήγορα. Ο τρόπος που παίξαμε και οι δικές μου αποφάσεις ήταν ο λόγος που μας έφερε σε παθητικό ρόλο και κινδυνεύαμε να χάσουμε. Σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, το αποτέλεσμα ήταν πιο ευνοϊκό για μας.

Για τις αδυναμίες του ΑΠΟΕΛ: Έχουμε αδυναμίες και εγώ σαν προπονητής μπορεί να βλέπω πολύ περισσότερες απ’ όσες μπορεί να δει ένας φίλαθλος. Αν δείτε τις συνθέσεις της ομάδας στα τελευταία παιγνίδια δεν έγιναν πολλές αλλαγές και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν μαζί για πρώτη φορά μετά από 11 αγώνες. Ο Τζιόλης έκανε ένα παιγνίδι με τον Πίντο και μετά ένα με τον Μοράις. Μία φορά έπαιξαν Ζουέλα με Καρυπίδη κόντρα στην Ομόνοια. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά αν αναλογιστούμε ότι ήρθαν 9 νέοι ποδοσφαιριστές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αλλάζουν και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Άρα σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά από τους ποδοσφαιριστές για να μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους. Οι πολλές αλλαγές είναι πάντα ένα ρίσκο και για εμάς που δεν έχουμε χρόνο πάντα είναι ένας κίνδυνος.Για το ότι υπήρξαν και τις άλλες χρονιές αρκετοί νέοι παίκτες, όπως για παράδεειγμα το καλοκαίρι 2010:

«Ο Αλμέιδα, ο Σολάρι και ο Μαντούκα ήταν οι μόνοι νέοι παίκτες και ο Μποαβεντούρα αριστερά στην άμυνα. Άρα και τότε έγιναν αρκετές αλλαγές κόντρα στη Γιάμπλονετς, πέντε νέοι παίκτες, αλλά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα τότε. Εννιά παίκτες είναι εννιά νέοι παίκτες. Καμία σχέση δεν είχε το 2010 με σήμερα».

Για Κλουκόφσκι και Σέρχιο: Ο Μάικ είχε πολλές ατυχίες. Ενώ είχε αρχίσει να παίζει, έχασε τα δύο παιγνίδια με Απόλλωνα και Ομόνοια λόγω ίωσης. Ο Σέρτζιο έπαιξε στα έξι παιγνίδια, ενώ ο Σολωμού είχε μία καλή παρουσία και έμεινε στην 11άδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έμεινε η 11άδα έτσι, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, το χρόνο τους και το θέμα είναι ποιοι θα επιβιώσουν από αυτή τη δοκιμασία.

Για την κριτική:

«Πάντα είστε υπερβολικοί εσείς οι δημοσιογράφοι. Το ποδόσφαιρο όμως είναι δημοκρατικό και όποιος θέλει μπορεί να δει τα παιχνίδια και να κάνει την κριτική του. Όμως δεν σημαίνει αυτό ότι ένας προπονητής πρέπει να μοιράζεται την κριτική. Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο ο χρόνος δεν τελειώνει ποτέ. Εγώ δεν βλέπω ποτέ το σήμερα γιατί δεν σε βοηθάει. Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής, ο Ζουέλα, στον οποίο ασκήθηκε κριτική και σε μένα και στον ίδιο. Αυτή η κριτική σταμάτησε, από τη στιγμή που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής άρχισε να κάνει κάτι που να αναγκάζει το φίλαθλο κοινό να σταματήσει την κριτική. Αυτό είναι ένα κομμάτι και της δικής μου δουλειάς. Άρα δεν μπορούμε να βλέπουμε την κριτική σαν εμπόδιο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλέψεις ακόμη περισσότερο για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Το θέμα είναι μόνο ότι την κριτική μπορούν να την αντέξουν κάποια άτομα και μπορεί να μην την αντέξει».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!