Σκάουτερ: Πισωγύρισμα ή παραδοχή η ακύρωση του

Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του Φοίβου Ερωτοκρίτου να αφαιρέσει από το οργανόγραμμα του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ τη θέση του σκάουτερ. Όπως είχε λεχθεί στον Πουρσαϊτίδη το συμβόλαιο δεν ανανεώθηκε γιατί με τα νέα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει δυνατότητα να διατηρηθεί η συγκεκριμένη θέση. Παρόλο που οι φήμες θέλουν τον Ερωτοκρίτου να μην ήταν ευχαριστημένος με το έργο του Πούρσα είναι γεγονός ότι στην εταιρεία δεν βλέπουν λόγο ύπαρξης ενός σκάουτερ. Παρόλο που είναι κατανοητή και σωστή η προσπάθεια για περιορισμό των εξόδων η κατεύθυνση αυτή αποτελεί πισωγύρισμα. Ο ΑΠΟΕΛ με πολλά χρόνια καθυστέρησης αποφάσισε πέρσι να καλύψει μια τεράστια ανάγκη επιλέγοντας τον Πουρσαϊτίδη στη θέση του σκάουτερ. Ο σκοπός και ο ρόλος της θέσης ήταν να υπάρχει ένα καταρτισμένο άτομο που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στον εκάστοτε προπονητή σε θέματα εξεύρεσης και αξιολόγησης παικτών.

Αν η πρόσληψη του άπειρου Πούρσα προϋπόθετε μια σημαντική περίοδο προσαρμογής ήταν κάτι που έπρεπε να γνώριζαν οι εργοδότες του. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα αφού αν ο Πουρσαϊτίδης κρίθηκε από τους υπεύθυνους ως μη ιδανικός σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η ακύρωση της θέσης του σκαόυτερ.

Η καλή πρακτική που ακολουθείται είναι ξεκάθαρη και ορίζει ότι στο οργανόγραμμα κάθε σοβαρής ποδοσφαιρικής ομάδας πρέπει να υπάρχει το άτομο που θα έχει ξεκάθαρη ευθύνη σε θέμα αξιολόγησης ποδοσφαιριστών.  Θυμίζουμε επίσης τη διαχρονική ανάγκη του ΑΠΟΕΛ να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς την μεγάλη επιρροή οποιουδήποτε μάνατζερ.

Ένας επιπλέον λόγος για την ύπαρξη ένος σκάουτερ είναι ότι ο Σέρτζιο υπόγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας. Αν δηλαδή ο Πορτογάλος δεν συνεχίσει ή μη κακό αποχωρήσει πρόωρα ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας θα βρεθεί σε αδιέξοδο.

Από την άλλη η ακύρωση της θέσης ίσως να είναι και μια έμμεση παραδοχή ότι στην παρούσα φάση η εργοδότηση ενός σκάουτερ που δεν τυγχάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή είναι πολυτέλεια.

Σε κάθε περίπτωση οι εμπειρίες του Champions League καθώς και τα εκατομμύρια ευρώ εσόδων έπρεπε να δημιουργήσουν πιο ισχυρές δομές έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να μπορέσει να βαδίσει σε πιο επαγγελματικά πρότυπα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Σχετικά θέματα

Πουρσαϊτίδης και σκάουτιγκ

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!