Σκέφτεται Άχνα και καθόλου την παραμονή του

Γύρω από την Άχνα, τον Ατόρνο και τη δική τα παραμονή στην ομάδα περιστράφηκαν οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη δημοσιογραφική του που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ο προπονητής μας χαρακτήρισε πλασματική τη βαθμολογική θέση του Εθνικού και τόνισε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τον Ατόρνο στον οποίο έμπλεξε το εγκώμιο για την επιμονή και σκληρή δουλειά. Για το θέμα της παραμονής του ή όχι στην ομάδα δήλωσε ότι θα ήθελε να μην γίνει στο παρών στάδιο οποιαδήποτε συζήτηση με τη διοίκηση και εξέφρασε την άποψη ότι η καλύτερη στιγμή για να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα είναι μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Θέλοντας να προλάβει μάλιστα την όποια συζήτηση πιθανών να αρχίσει με βάση την άποψη του αυτή γύρω από θέματα προγραμματισμού είπε ότι η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ίδιο και τη διοίκηση διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα.  

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για το παιχνίδι με την Άχνα «Η θέση του Εθνικού είναι πλασματική. Έχει κάνει καλά παιχνίδια και περιμένω δύσκολο ματς. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι και το βλέπουμε με μεγάλη σοβαρότητα. Όχι γιατί μετά το ματς μπαίνουμε στο τέλος του πρώτου γύρου με παιχνίδια ντέρμπι, αλλά γιατί σεβόμαστε τον Εθνικό και θεωρούμε το παιχνίδι σημαντικό».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Σατσιάς έχει πρόβλημα στον προσαγωγό. Ο Σολάρι έχει πρόβλημα στο γόνατο και ακολουθεί θεραπεία. Ο Μπενασούρ έπαθε διάστρεμμα και σήμερα θα γίνει περαιτέρω εξέταση για να έχουμε καλύτερη εικόνα για την περίοδο που θα χρειαστεί να επιστρέψει».

Αν η ομάδα βελτιώθηκε τον τελευταίο καιρό: «Έχουμε καλύτερη λειτουργία, αυτό είναι σίγουρο. Όμως πιστεύω ότι έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και αυτό είναι φυσιολογικό. Κάθε προπονητής προσπαθεί να βελτιώσει την ομάδα του παιχνίδι με παιχνίδι. Κάποια πράγματα ενδεχομένως δεν λειτουργούν όπως τα θέλουμε στην διάρκεια των αγώνων, όμως αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και από τον αντίπαλο. Δουλειά μας είναι να βελτιωνόμαστε. Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει με μια καλή εμφάνιση».

Για τις δοκιμές με Αγία Νάπα και αν ήθελε να δει κάποια πράγματα: «Σίγουρα κάθε προπονητής σε κάποια παιχνίδια δοκιμάζει κάποια πράγματα για το μέλλον. Για παράδειγμα, ήθελα να δοκιμάσω τον Μοράις πίσω σε περίπτωση που σε άλλο παιχνίδι θα χρειαστεί να παίξω χωρίς τους δυο καθαρούς αμυντικούς. Στο δεύτερο μέρος με την Αγία Νάπα, δεν είχαμε ρυθμό και παρουσιάσαμε μια εικόνα που δεν μου άρεσε ούτε εμένα, ούτε στους παίκτες, ούτε στον κόσμο. Στόχος δεν ήταν να βάλει 6-7 γκολ, το θέμα είναι το πως αντιληφθήκαμε εμείς το δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαμε πάρα πολύ μέτρια απόδοση και δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε με τις αλλαγές που κάναμε. Γενικά πιστεύω ότι ήταν κάτι που πηγάζει από την γενική αντιμετώπιση του αγώνα, και αυτά δεν θέλω να επαναλαμβάνονται στην ομάδα. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με την ίδια σημασία γιατί οι νίκες σε όλα τα παιχνίδια έχουν τους ίδιους βαθμούς. Την εικόνα της ομάδας σου την φτιάχνεις με την σοβαρότητα στο 90λεπτο.  Δεν παραβλέπω ότι πετύχαμε ωραία γκολ, όμως θέλω να βλέπω την ομάδα μου να προσπαθεί μέχρι το 90».

Πως εξηγεί την παραγωγικότητα: «Ίσως να ήταν λάθος μου να σας απαντήσω ειλικρινά. Δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής 100 τοις 100 γιατί δεν θα με βοηθήσει στην συνέχεια. Σίγουρα για να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα, χρειάζεται συμμετοχή περισσότερων παικτών, στην δημιουργία και στην εκτέλεση. Ο Ατόρνο αυτή την στιγμή τραβά το μεγαλύτερο βάρος, όμως αυτός δουλεύει πολύ στο παιχνίδι και οι άλλοι παίκτες δουλεύουν πολύ για αυτόν, ώστε να είναι στην σωστή θέση. Ο Άλντο δεν είναι παίκτης που σκέφτεται μόνο το γκολ. Δουλεύει πολύ και κάνει πολλά κλεψίματα στην ανασταλτική λειτουργία. Για το κύριο στοιχείο γιατί συμβαίνει αυτό, θα ήταν λίγο δύσκολο να σας το πω».

Αν περίμενε την έκρηξη του Ατόρνο φέτος: «Το περίμενα πέρσι γιατί είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία ενός καλού επιθετικού. Είναι θέμα προσαρμογής, αντίληψης της ομάδας, εμπιστοσύνης. Είμαι χαρούμενος για τον Ατόρνο γιατί πέρασε από πολλές δυσκολίες και αμφισβητήσεις από τότε που ήρθε στην ομάδα. Δικαιώνεται με την σκληρή δουλειά που κάνει. Είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους, ότι με συνεχή προσπάθεια μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Αλλιώς, αν δεν το καταφέρεις, τουλάχιστο θα είσαι καλά με τον εαυτό σου ότι προσπάθησες. Σε ομάδες με μεγάλους στόχους πρέπει να είσαι ανθεκτικός και να πιστεύεις στον εαυτό σου για να επιβιώσεις».

Αν ο Ατόρνο είναι παράδειγμα για τους νεαρούς: «Καταλαβαίνετε ότι στην ομάδα έχω νεαρούς. Τον Χριστοφίδη, τον Χαραλάμπους και κάποιους άλλους που κατά διαστήματα είναι στις προπονήσεις. Τον Αντωνιάδη δεν τον θεωρώ μικρό γιατί είναι μαζί μου πέντε χρόνια. Δεν είναι εύκολο για αυτά τα παιδιά να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας. Δεν είναι εύκολο να παίξουν στο ΑΠΟΕΛ, λόγω της διαφοράς της ποιότητας και γιατί το ΑΠΟΕΛ πρέπει να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι προπονητής που θα δώσει πέντε λεπτά ευκαιρία για τα μάτια του κόσμου. Δεν έχει νόημα αυτό. Όταν καταλάβω ότι κάποιος παίκτης είναι στο επίπεδο να παίξει στο ΑΠΟΕΛ, θα του δώσω την ευκαιρία. Όμως και οι ίδιοι πρέπει να είναι έτοιμοι. Είμαι ευχαριστημένος για το πως τους δέχονται και οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές. Όλα εξαρτώνται από τους ίδιους τους νεαρούς. Δεν θυμάμαι κάποιο νεαρό να έφυγε από το ΑΠΟΕΛ και να κάνει καριέρα αλλού. Και έχουν και πλεονέκτημα γιατί δουλεύουν με καλύτερους ποδοσφαιριστές και καλύτερες εγκαταστάσεις».

Σε ερώτηση για το συμβόλαιο: «Δεν με απασχολεί καθόλου. Δεν χρειάζεται να γίνει σήριαλ για συζήτηση. Αν δεν υπάρχουν θέματα, πιανόμαστε από ένα και αυτό αναπαράγει άλλες συζητήσεις. Η δική μου άποψη είναι πως όταν έρθει η ώρα να συζητήσουμε με την διοίκηση, θα το κάνουμε. Τώρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σε άλλους τομείς. Σας το λέω ειλικρινά ότι δεν με απασχολεί αυτή την ώρα. Δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να ανοίγουμε τέτοια θέματα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα θέματα δεν προήρθαν από την διοίκηση, αλλά από δικές σας συζητήσεις (των δημοσιογράφων). Ξέρω ότι η διοίκηση μου έχει εμπιστοσύνη και ξέρει ότι κάνω ότι μπορώ για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Μέχρι τώρα υπογράφαμε τα συμβόλαια πιο νωρίς, όμως νομίζω ότι η καλύτερη περίοδος είναι το τέλος της σεζόν. Εξάλλου μέχρι τώρα οι ανανεώσεις μου με τον ΑΠΟΕΛ δεν έγιναν ποτέ σήριαλ».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!