Σολάρι ή Τρισκόφσκι;

Με το ζητούμενο να είναι και πάλι το ξεκλείδωμα της αμυντικής γραμμής του αντιπάλου το δημοσιογραφικό περισσότερο ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες μέρες είναι ποιος θα προτιμηθεί στην κορυφή της επίθεσης, αφού όλοι εικάζουν ότι δεν θα αλλάξει η διάταξη με έναν επιθετικό. Κάποιοι εκτιμούν ότι αυτός θα είναι ο Σολάρι και μέσα σε αυτά τα πλαίσια σχολιάζουν την ανάγκη να αρπάξει τη νέα ευκαιρία που θα του δοθεί. Άλλοι εκτιμούν ότι εξαντλήθηκαν οι ευκαιρίες που ο Γιοβάνοβιτς ήταν διαθετημένος να δώσει στον Αργεντινό και πως ο Τρισκόφσκι θα είναι ο παίκτης που θα σηκώσει το επιθετικό βάρος. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια γενική και διαχρονική μουρμούρα για τον Σολάρι η οποία κατά καιρούς εντατικοποιείται με αφορμή την απόδοση του παίκτη. Το χαμένο πέναλτι για παράδειγμα με την Αελ και η γενική του παρουσία κλόνισαν την εμπιστοσύνη αρκετών οπαδών μας. Από πλευράς τεχνικής ηγεσίας δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια και είναι για αυτό που είναι «αναγκασμένη» να βγάζει το μάξιμουμ από κάθε ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόθεση για μεταγραφική ενίσχυση και με τον Αλμέιδα να τρώει άγριο ξύλο σε κάθε αγώνα, τόσο ο Σολάρι όσο και ο Τρισκόφσκι θα πάρουν ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής τους επόμενους μήνες.

Με αυτά τα δεδομένα η όποια απόφαση του Γιοβάνοβιτς όσον αφορά τον παίκτη που θα ξεκινήσει τον αγώνα με τον Ερμή είναι μεν σημαντική αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ως και η επιλογή για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν. Για να μην προτρέχουμε όμως το ζητούμενο είναι να βρούμε το δρόμο προς τα δίκτυα μετά από δυο αγωνιστικές απέναντι στην ομάδα του Ανδρονίκου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στη στήλη Εν Ψυχρώ, ο Ερμής με διάταξη 11-0-0 θα επιχειρήσει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του ελπίζοντας στο θαύμα. Ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε χτες ότι οι κλειστές και πολυπρόσωπες άμυνες  δεν είναι κάτι άγνωστο για την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι για αυτό εξάλλου που και το παιχνίδι μας προσαρμόζεται ανάλογα αφού όπως είπε το αντίδοτο είναι το passing game και η υπομονή.Σε αυτά θα προσθέταμε και τη δημιουργικότητα που μπορούν να προσφέρουν παίκτες που «βλέπουν» γήπεδο και έχουν την ικανότητα με τις προσωπικές τους ενέργειες να δημιουργούν προϋποθέσεις. Οι Μαρσίνιο και Αλμέιδα είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τέτοιων παικτών και είναι για αυτό που υποφέρουμε όταν απουσιάζουν και οι δυο. Θυμίζουμε ότι η απόκτηση του Μπελαϊτ έγινε εκτός των άλλων και για να μειωθεί η εξάρτηση που υπάρχει στον Μαρσίνιο ο οποίος δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σταθερούς σε απόδοση παίκτες ενώ δυσκολεύεται να επανέλθει έγκαιρα από τραυματισμούς.

Ο αγώνας AΠΟΕΛ vs Ερμής θα μεταδίδεται ζωντανά το Σάββατο 19/11 η ώρα 18:00 και στο διαδίκτυο μόνο για κάτοικους εξωτερικού από την ιστοσελίδα cfa.ltvliveweb.com

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!