Σολάρι: Η εύκολη λύση

Ασφαλώς και ο Σολάρι δεν είχε καλή απόδοση στον αγώνα με την Σλόβαν. Ήταν ένας αγώνας όπου η μεσοεπιθετική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ κρίθηκε από όλους μας ως προβληματική έστω και αν ο προπονητής και η διοίκηση αρνούνται να το παραδεχτούν δημόσια. Δεν έχουμε ανάγκη την παραδοχή αυτή αφού οι εσωτερικές αλλαγές που έγιναν αλλά και η είσοδος των Μαρσίνιο και Αλμέιδα πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο μιλούν από μόνες τους. Δεν θα σταθούμε όμως σε αυτά αλλά στη συνήθεια πλέον μιας μερίδας οπαδών μας να θεωρούν τον Σολάρι υπεύθυνο για το οτιδήποτε στραβό συμβαίνει. Έχουμε τεράστιες απαιτήσεις από τον Αργεντινό τις οποίες φέτος δείχνει ικανός να ικανοποιήσει σε μεγαλύτερο βαθμό από πέρσι και όπως αναφέραμε προ μηνός ο Σολάρι είναι ένα στοίχημα για τον ΑΠΟΕΛ αξίας 400 περίπου χιλιάδων ευρώ. Η κριτική που γίνεται στον Σολάρι είναι μετά από κάποια φάση άδικη και δεν βοηθά σε τίποτα. Στο συγκεκριμένο αγώνα όπου τίποτα δεν λειτούργησε σωστά οργανωτικά δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσει ο Σολάρι να έχει καλύτερη απόδοση. Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι έχουμε στο ρόστερ μας έναν επιθετικό που μπορεί να κάνει πολύ καλά κάποια πράγματα και μέτρια έως καθόλου κάποια άλλα. Ο άνθρωπος ξέρει (αν και από κάποιους αμφισβητείται και αυτό) να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα. Για να το κάνει αυτό όμως πρέπει να βρεθεί σε θέση βολής και για να φτάσει σε αυτό το σημείο απαιτείται να γίνει κάτοχος της μπάλας. Όχι λίγο πιο κάτω από το κέντρο και με πλάτη στο τέρμα γιατί δεν μπορούμε να οργανωθούμε αλλά μετά από μια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια. Ο Σολάρι μπορεί επίσης να βοηθήσει με παράπλευρους τρόπους την ομάδα κινούμενος στο ύψος της μεγάλης περιοχής αφού έχει τη δυνατότητα να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του σε κλειστούς χώρους.

Ο Σολάρι δεν είναι Αίλτον. Σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο δεν έχει την εκρηκτικότητα και την τεχνική κατάρτιση και στυλ παιχνιδιού που να του επιτρέπει να κινείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Δεν μπορεί να χορέψει αντίπαλες άμυνες όπως επίσης δεν είναι τόσο ατομικιστής όπως ο Αλμέιδα. Η πλειοψηφία του κόσμου ήθελε τον Αλμέιδα στο αρχικό σχήμα κάτι με το οποίο διαφώνησε ο προπονητής. Επειδή δεν έγινε αυτό δεν πρέπει να βγάζουμε τα απωθημένα μας στον Σολάρι. Στο κάτω κάτω αυτός μπήκε μέσα και βλέποντας ότι όπως και με τη Σκεντερμπεου όταν για εξήντα λεπτά η μπάλα δεν έφτανε εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου επιχείρησε επιστρέφοντας στο κέντρο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας.

Είναι εύκολη λύση για όλους μας να φταίει ο Σολάρι για κάθε αποτέλεσμα που δεν μας βολεύει αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο απλά όσο νομίζουν κάποιοι. Το 0-0 έφερε σε κάποιο βαθμό απογοήτευση σε κάποιους και σίγουρα άγχος σε ακόμα περισσότερους. Θα πρέπει να διαχειριστούμε και τα δυο πολύ καλά έτσι ώστε την Τετάρτη να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!