Σπάζει το δίδυμο.

Παρόλο που η χτεσινή ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει κάτι σχετικό, προκύπτει ότι ένα από τα άτομα που αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ είναι και ο αντιπρόεδρος Γεωργίου. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο στενότερος συνεργάτης του προέδρου δηλώνει ότι θα αποχωρήσει αλλά την τελευταία στιγμή μετανιώνει, αλλά αυτή τη φορά λέει ότι η απόφαση του είναι οριστική και αμετάκλητη. Το ότι ο Ερωτοκρίτου αποφάσισε να συνεχίσει με αυτά τα δεδομένα έχει εξαιρετική σημασία και πολλές προεκτάσεις. Αν πράγματι ο Γεωργίου αποχωρήσει θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος που δημιουργούσε μια σειρά από προβλήματα στον ΑΠΟΕΛ που είχαν αρνητικό αντίκτυπο και πάνω στο ίδιο τον πρόεδρο. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ότι ο πρώην τσάρος των οικονομικών φεύγει σε μια περίοδο που τα λεφτά του champions league έχουν δαπανηθεί ή κουρευτεί και αυτό ως θέμα αρχής λέει κάτι.

Λέμε πρώην τσάρος των οικονομικών γιατί χρειάστηκε να περάσουν χρόνια και να γίνουν έντονες και επεισοδιακές συζητήσεις για να πειστεί ότι θα έπρεπε να προσληφθεί ένας οικονομικός διευθυντής, γιατί ήταν αχρείαστο και κακή πρακτική να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών του ΑΠΟΕΛ. Στην προσπάθεια του αυτή επιστράτευσε και τον πρόεδρο Ερωτοκρίτου αλλά και οι δυο πείστηκαν για την αναγκαιότητα μόλις τον Νοέμβριου του 2012 και μετά που είχε γίνει αντιληπτό ότι τα εκατομμύρια του Champions League δαπανήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ότι ανέμεναν.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι ήταν ο Γεωργίου που επέμενε να παραμένουν τα εκατομμύρια του ΑΠΟΕΛ στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα και μόνο όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να επιμένει, μεθόδευσε τη διασπορά των καταθέσεων σε δυο τράπεζες έστω και αν η άποψη του συμβουλίου ήταν διαφορετική.

Για το αν υπήρξε χρηστή διαχείριση των οικονομικών και στο κατά πόσο αυτή μπορεί να πιστωθεί στον αντιπρόεδρο Γεωργίου πρέπει να πούμε το εξής: Ο ΑΠΟΕΛ ξοδεύει κάθε χρόνο περίπου 3-4 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από όσα εισπράττει. Για αυτό δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο υπεύθυνος των οικονομικών αφού πρόκειται για μια επικίνδυνη και κακή πρακτική που ακολουθείται με τη σύμφωνη γνώμη όλων. Τα έσοδα του CL ήταν τόσα που επέτρεπαν το κλείσιμο της μαύρης τρύπας και τις έγκαιρες πληρωμές που η διοίκηση συμφωνούσε με τους υπαλλήλους της. Αν αυτό μπορεί να πιστωθεί σε κάποιον είναι στους πρωταγωνιστές των επιτυχιών.

Αφήσαμε για τελευταίο το πιο σημαντικό. Η πιο σημαντική παράμετρος που χαρακτήρισε την παρουσία του Γεωργίου την τελευταία πενταετία στον ΑΠΟΕΛ ήταν η στήριξη του στην ομάδα και η σφοδρή του επιθυμία να παραμένει στον πάγκο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παρά την απώλεια του είμαστε σίγουροι ότι ο Ερωτοκρίτου θα καταφέρει τις επόμενες μέρες να στελεχωθεί από άτομα που θα μπορέσουν να εκλεγούν στη συνέλευση της 27ης Μαϊου και θα βοηθήσουν τον ΑΠΟΕΛ να διαχειριστεί σωστά τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που έχει ενώπιων του.

Είναι δύσκολα τα δεδομένα γιατί χωρίς σημαντικές μειώσεις στα έξοδα και χωρίς πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα βρεθούμε στην κατάσταση που βρίσκονται και οι υπόλοιπες κυπριακές ομάδες.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!