Σταματήστε το κρυφτούλι

Οι λίγοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις δεν θα ξαφνιαστούν διαβάζοντας τα πιο κάτω, ενώ οι υπόλοιποι είναι καιρός να ξυπνήσουν και να προβληματιστούν. Ο τίτλος που επιλέξαμε απευθύνεται στον πρόεδρο και τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ. Αφορμή για να ανοίξουμε εκ νέου το κεφάλαιο παραμονής ή όχι του Γιοβάνοβιτς ήταν μια τοποθέτηση του Φοίβου Ερωτοκρίτου λίγο πριν τον αγώνα με την Ανόρθωση. Ο πρόεδρος κληθείς να σχολιάσει το ενδιαφέρον ξένων ομάδων για παίκτες και προπονητή δήλωσε τα εξής: Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό από την πλευρά του προπονητή. Αλλά επιθυμία μας, εμάς της διοίκησης, όπως και του κόσμου, είναι να έχουμε τον Γιοβάνοβιτς όσα χρόνια περισσότερα γίνεται, φτάνει να το θέλει και ο ίδιος..

Κάποιος μπορεί να κρίνει ως φυσιολογική και αναμενόμενη την πιο πάνω τοποθέτηση του προέδρου. Εμείς θεωρούμε εξωφρενικό να διερωτάται δημόσια ο πρόεδρος για το αν θέλει να παραμείνει ο Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ. Εδώ και μήνες έχει αναπτυχθεί μια φημολογία ή και εκτίμηση ότι ο προπονητής μας θα επιχειρήσει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του με τη λήξη της φετινής χρονιάς, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει τους άθλους που φέρουν την υπογραφή του.

Άλλο όμως οι εικασίες του κόσμου και των αθλητικογράφων και άλλο να απορεί ο ίδιος ο πρόεδρος ή και να παρουσιάζει ενδεχόμενη αποχώρηση ως απόφαση του Γιοβάνοβιτς.

Η πιο πάνω τοποθέτηση του προέδρου δημιουργεί τα εξής εύλογα ερωτήματα..

– Πόσο συχνά μιλούν και τι συζητάνε πρόεδρος και προπονητής;- Δεν έπρεπε να γνωρίζει ο πρόεδρος τις σκέψεις και προθέσεις του προπονητή;- Αν τις γνωρίζει γιατί τονίζει ότι ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κρατήσει τον Ιβάν, αλλά βάζει μέσα στην κουβέντα και το σημαντικό «φτάνει να το θέλει και ο ίδιος»;- Πότε του έδειξε ή του είπε ο Ιβάν ότι δεν θέλει να παραμείνει;

Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά δεν χωρά τερτίπια και τακτικισμούς. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο προγραμματισμός δεν ξεκινά ούτε από τον Αλμέιδα, ούτε από τον Μοράις. Ξεκινά από τον προπονητή μας ο οποίος θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και τα πλάνα του. Όχι σε εμάς και στους περίεργους αθλητικογράφους αλλά στον πρόεδρο έτσι ώστε να σταματήσει να μιλά δημόσια με υπονοούμενα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!