Στατιστικά Κυπέλλου 2007-2008

Δύο γκολ στα πρώτα δεκαεπτά λεπτά και ένα τρίτο πριν το ημίωρο έκαναν διαδικαστικού χαρακτήρα τον αγώνα κυπέλλου με την Αγιά Νάπα. Στη συνέχει και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ έκανε συντήρηση δυνάμεων και απλώς περίμενε τη λήξη του αγώνα. Η νίκη σε συνδυασμό και με αυτή της Ανόρθωση επί του Άρη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που ήθελαν τις δυο ομάδες να προκρίνονται στην επόμενη φάση και παρόλο που είναι ακόμα νωρίς αυτό φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο. Αν και ο αγώνας με την Αγία Νάπα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί κριτήριο για κάποιους παίκτες αυτό δεν έγινε στην πράξη αφού το γρήγορο προβάδισμα διαμόρφωσε τα δεδομένα όπως τα περιγράψαμε.

Πάντως ο Ουζουνίδης πέτυχε κάποια πράγματα που ήθελε αφού όπως γράψαμε και πριν τον αγώνα είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Σατσιά και Μακρίδη. Μετά από καιρό είδαμε στο αρχικό σχήμα τους Λουκά, Σαπάνη, Ταβάρες και Τόρες οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα κινητικοί. Οι πρώτοι τρεις ήταν μάλιστα οι σκόρερ χωρίς αυτό να σημαίνει και πολλά πράγματα , αφού μέχρι σήμερα κανένας τους δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Για τον Λουκά ο αγώνας ήταν ένα καλό ζέσταμα και φρεσκάρισμα αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στο αρχικό σχήμα και το Σάββατο εναντίον της Δόξας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός καλείται εδώ και μήνες να μάθει τη θέση του δεξιού μπακ κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Με την ομάδα όμως να έχει ξεμείνει από επιλογές και με το Φλορεά τιμωρημένο, ο Λουκά αναμένεται να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας, έτσι ώστε ο Κόντης να μεταφερθεί στην αριστερή πλευρά. Το πώς θα ανταποκριθεί ο Λουκά απέναντι στο δαιμονισμό Εντασίλβα είναι άγνωστο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε…

Ο αγώνας κυπέλλου δεν προσφέρει κάτι άλλο ουσιαστικό για σχόλια πέραν του ότι ο Ζε Κάρλος όσο περνά ο καιρός επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις που έλεγαν ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός περιφερειακός επιθετικός αλλά όχι σκόρερ. Το λέμε ξανά αυτό αφού το ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη σε κάποια φάση να αποκτήσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

ΑΠΟΕΛ
Μορφής (46΄Κίσσας), Λουκά, Δασκαλάκης, Σεγκιρί, Φλορέα (46΄Αντωνιάδης), Μιχαήλ, Σαπάνης, Φερνάντεζ (66΄Οικονομίδης), Ταβάρες, Τόρες, Ζε Κάρλο

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!