Στην αντεπίθεση η διοίκηση

Η ψεσινή ισοπαλία φαίνεται ότι ήταν η αφορμή που έψαχνε απεγνωσμένα η  διοίκηση για να περάσει στην αντεπίθεση με τον αντιπρόεδρο Αντωνίου να αναλαμβάνει δράση το μεσημέρι. Με δηλώσεις του αρχικά στο Σούπερ Σπορτ και στη συνέχεια στο Ράδιο Πρώτο δεν υπεραμύνθηκε απλά των επιλογών της διοίκησης και του Σέρτζιο αλλά προχώρησε στο να καταγγείλει προσπάθεια υπόσκαψης με στόχο να αποτύχει η ομάδα. Στις πρώτες του δηλώσεις μάλιστα είπε ότι ο βασικός στόχος είναι ο πρόεδρος ενώ σε αυτές που ακολούθησαν στο Πρώτο επικεντρώθηκε στην πολεμική που γίνεται στον Σέρτζιο. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας χαρακτήρισε διαβολές τα όσα λέγονται για τον Σέρτζιο και πως στον Αρχάγγελο δουλεύουν όλα άψογα.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει διοίκηση να χειριστεί την κρίση δεν μας εκπλήσσει. Η στοχοποίηση όσων κρίνουν τις επιλογές του προπονητή και της ίδιας δεν είναι κάτι νέο και ο τρόπος με τον όποιο γίνεται επιβεβαιώνει την αμηχανία και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Η ομάδα μας εδώ και μήνες αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα τα οποία αποτυπώνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά πηγάζουν από κάποιες λανθασμένες επιλογές που έχουν γίνει τόσο από τον προπονητή και τον πρόεδρο που για ένα τρίμηνο εκτελούσε χρέη υπεύθυνου προγραμματισμού.

Είναι δικαίωμα της διοίκησης να επιχειρεί με διχαστικά μηνύματα να αποσυμπιέσει την κατάσταση αλλά αυτό ίσως να έρθει μπούμεραγκ αν δεν έρθουν και οι απαράιτητες νίκες.

Και εδώ ακριβώς είναι η ουσία.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν πείθει μέσα στον αγωνιστικό χώρο κάτι που αναγνωρίζουν οι διοικούντες. Το οξύμωρο είναι ότι ενώ αντιλαμβάνονται το δίκαιο του κόσμου και την απαίτηση του για βελτίωση, προτιμούν να ερμηνεύουνι ως υπονόμευση τη δυσφορία και την κριτική.

Όταν και αν έρθουν οι νίκες και ο κόσμος θα ηρεμήσει θα καταλάβουν ότι ήταν τα γνωστά-άγνωστα φαντάσματα που τους κυνηγούσαν. Οι δηλώσεις Αντωνίου στο Σούπερ Σπορτ:

Αν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα κόντρα στην Μακάμπι…

«Είμαστε ικανοποιημένοι ασφαλώς από το αποτέλεσμα και από την παρουσία της ομάδας.  Πέτυχε το πλάνο του προπονητή για την αναχαίτιση των αντιπάλων. Με τον τρόπο που τους αντιμετωπίσαμε δεν τους αφήσαμε να φανούν τα ατού τους. Το πλάνο πέτυχε στο ένα σκέλος. Στην αγωνιστική πειθαρχία και στην αναχαίτιση του αντιπάλου. Δεν μπορέσαμε όμως στο άλλο μέρος, στο επιθετικό κομμάτι. Με βάση την εξέλιξη του τελευταίου λεπτού, είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αφού μπορούσαμε να χάσουμε. Αν εξαιρέσω τη φάση του Χαραλαμπίδη, δεν ήμασταν επιθετικοί. Βρήκαμε κάποιους χώρους όμως δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα ενόψει της συνέχειας». 

Για το τι σημαίνει αυτός ο βαθμός…

«Συνεχίζουμε την καλή παράδοση στους εκτός έδρας αγώνες. Ξεκινούμε με ένα θετικό αποτέλεσμα και αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια ευφορία που φέρει την ανατροπή του αρνητικού κλίματος. Έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε. Θα πρέπει να το κερδίσουμε μέσα από την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας».

Αν θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα…«Ασφαλώς. Υπάρχει μια καλή βάση που μπορούμε να ξεκινήσουμε. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε κλίμα που θα βοηθήσει παίκτες και προπονητή. Τώρα δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον. Είναι καλό, αν είμαστε πραγματικοί ΑΠΟΕΛίστες, να υπάρχει αυτό το περιβάλλον για να βοηθούμε τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, οι οποίοι ζουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε».

Για το αρνητικό περιβάλλον… «Μπορεί να είμαι από τους πιο αυστηρούς κριτές. Περιμένω να βελτιωθεί το ΑΠΟΕΛ. Χρειάζεται η βελτίωση και σε αυτό βοηθά η κριτική. Δεν βοηθά όμως η προσχεδιασμένη δημιουργία αρνητικού κλίματος για να αποτύχει η ομάδα. Αυτό γίνεται εντός της ομάδας με στόχο την αποτυχία της. Έχουν τους λόγους τους, αλλά θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η υπάρχει μια διαβολή από συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ο κόσμος πρέπει να κρίνει με βάση την αγωνιστική εικόνα. Δεν θα δεχτούμε την υπόσκαψη».

Ποιους έχουν ως στόχο… «Ο βασικός στόχος είναι ο πρόεδρος. Είναι κάτι που θα μάθουμε να ζούμε. Εμάς στόχος μας είναι η ομάδα να πάει καλά. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όσο πιο ψύχραιμα γίνεται. Κάποτε δεν μπορούμε να είμαστε στωικοί όσο χρειάζεται. Όμως έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που θα πρέπει να αντιδράσεις και να μάθει ο κόσμος».

Αν θα επηρεαστεί η ομάδα με το όλο σκηνικό…

«Μέσα στην ομάδα υπάρχει ενότητα. Ο Αρχάγγελος λειτουργεί άψογα. Ο προπονητής μας έχει έντονη προσωπικότητα. Σίγουρα, λάθη μπορεί να κάνει, όπως και οφείλει να δέχεται την κριτική. Δεν είναι ο τύπος του προπονητή που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες της ομάδας. Η υπόσκαψη είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το ελέγξει κάποιος. Ίσως κάποια θετικά αποτελέσματα να τον βοηθήσουν».

Για την στήριξη που δέχεται από τη διοίκηση… 

«Βεβαίως τον στηρίζουμε. Αυτό θα κάνουμε πάντοτε. Αλίμονο να μην τον στηρίζουμε. Όταν έρθει η ώρα να κριθεί, θα κριθεί. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Θα τον στηρίζουμε γιατί ο στόχος μας είναι να πάει καλά. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω επίσης, ότι αυτή δεν είναι μια αυτόβουλη πρωτοβουλία, αλλά προέκυψε μετά από έντονο προβληματισμό από μέσα στην ομάδα. Δεν είναι ένα ξέσπασμα του Τάκη Αντωνίου»

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ…

«Θα πρέπει να γίνει προσαρμογή από μέρους της ομάδας. Είναι μέρος της δουλειάς μας και θα πρέπει όσο πιο γρήγορα γίνεται να ανασυγκροτηθούμε. Τη Δευτέρα έχουμε ένα σημαντικό αγώνα. Θα πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Μέσω των αποτελεσμάτων μπορεί να επέλθει η αλλαγή του κλίματος».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!