Στην τελική ευθεία

Η ομάδα μας έφτασε με μια ώρα καθυστέρηση αργά ψες στην Πράγα και πλέον όλοι μετρούν αντίστροφα για τον αυριανό αγώνα με την Γιάπλονετς. Η ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο αλλά και στην πτήση της αποστολής θύμισε έντονα τις περσινές ανεπανάληπτες στιγμές και το ζητούμενο πλέον είναι να τις ζήσουμε ξανά στο θεσμό του europa league. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η πρόκριση επί των Τσέχων που θα μας δώσει την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση όπου μας περιμένουν μεγαθήρια. Η αισιοδοξία όλων ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι διάχυτη, έστω και αν ο αγώνας θεωρείται δύσκολος. Και αυτό γιατί ένα καλό ΑΠΟΕΛ έχει την ικανότητα και εμπειρία να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες.

Βασικό ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και είναι για αυτό που δεν προβλέπεται να ακολουθήσουμε αμυντικογενή τακτική, επιδιώκοντας να διατηρήσουμε το μηδέν παθητικό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο ίσως αποδειχτεί καταστροφικό και είναι για αυτό που θα επιδιώξει κατοχή της μπάλας η οποία αν οργανωθούμε σωστά θα φέρει το γκολ.

Εικάζεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα με τη λογική ότι ο Σατσίας αντί του Πίντο θα κάνει ακόμα πιο αδιαπέραστη την μεσοαμυντική μας γραμμή. Από την μια αυτό μπορεί να ευσταθεί αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι ο Πορτογάλος έχει την ικανότητα να κρατά την μπάλα και να οργανώνει σωστά.

Όπως είδαμε και στον πρώτο αγώνα ο Μαρσίνιο έχει την ικανότητα να τρυπά τις αντίπαλες άμυνες και είναι για αυτό που και την Πέμπτη θα χρειαστεί να κάνει τα δικά του προκειμένου να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες που θα φέρουν και ένα τουλάχιστον τέρμα.

Γαλαζοκίτρινη η Πράγα
Χρώμα ΑΠΟΕΛ άρχισε να παίρνει η Πράγα αφού ο καύσωνας της Κύπρου ήταν η καλύτερη αφορμή και για ταξίδια της τελευταίας στιγμής. Πολλοί οπαδοί μας αλλά και ολόκληρες οικογένειες βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας και το κέντρο της πόλης με τις γνωστές καφετέριας και μπυραρίες θα πάρει μια πρώτη γεύση του τι εστί ΑΠΟΕΛ σήμερα το μεσημέρι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!