Στο σωστό δρόμο

Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το τελευταίο τεστ πριν τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας με την Tauras . Η ομάδα μας κέρδισε την Αελ με 2-0 και έδειξε ότι αργά αλλά σταθερά βαδίζει στο σωστό δρόμο αν και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. Μέτριο στο πρώτο ημίχρονο και καλό στο δεύτερο το ΑΠΟΕΛ είδε τον Σολάρι να χρίζεται σκόρερ αλλά και όλους τους νεοφερμένους να ικανοποιούν με την απόδοση τους. Άξια αναφοράς είναι επίσης η πολύ καλή παρουσία του Σολωμού που κάλυψε με απόλυτη επιτυχία αρχικά το δεξί άκρο της άμυνας και στη συνέχεια το αντίστοιχο της μεσαίας γραμμής.

Με την εντεκάδα που προτίμησε και στους προηγούμενους φιλικούς αγώνες παράταξε το ΑΠΟΕΛ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλοντας να δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε συγκεκριμένους παίκτες. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Σολωμού κάλυψε το δεξιό άκρο της άμυνας γεγονός που δείχνει ότι έχει εξασφαλίσει ένα προβάδισμα έναντι του Πουρσαϊτιδη. Ο Μποαβεντούρα ήταν στο αριστερό άκρο ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Ζόρζε και Μοράις.

Με διάταξη 4-5-1 και τον Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης το ΑΠΟΕΛ είχε από την αρχή του αγώνα την εδαφική υπεροχή και πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι περισσότερες προσπάθειες ξεκινούσαν από τον κεντρικό άξονα με τον Μαρσίνιο να παίρνει αρκετές προσπάθειες. Ο Βραζιλιάνος είχε στηρίγματα στα δύο άκρα τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα αλλά παρά την κατοχή υπήρχε δυσκολία στο να διασπαστεί η άμυνα των Λεμεσιανών.

Στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου η Αελ σαφώς πιο ανέτοιμη δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να πιέσει ιδιαίτερα, οπότε η αμυντική γραμμή πέρασε ένα σχετικά εύκολο βράδυ.

Με την έναρξη του δεύτερου έγιναν οι πρώτες αλλαγές με τους Πίντο και Τρισκόφσκι να αντικαθιστούν τους Μαρσίνιο και Μπρούερς αντίστοιχα. Με το πέρασμα του χρόνου η πίεση στην αντίπαλη εστία έφερε αποτέλεσμα αφού στο 52′ ο Σολάρι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φαουλ του Μαντούκα.

Ο Αργεντινός αλλά και ο κόσμος πανηγύρισαν έντονα το γκολ αφού ήταν το πρώτο για τον επιθετικό μας και σίγουρα θα τον βοηθήσει ενόψει της συνέχειας. Παρόλο που αλλαγές άρχισαν να πληθαίνουν η απόδοση της ομάδας έδειχνε να ανεβαίνει με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι στο 62′ και μετά από εντυπωσιακή ενέργεια του Σολωμού η μπάλα κατέληξε στον Πίντο του οποίου η σέντρα κατέληξε στο κεφάλι του Τρισκόφσκι ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η κουρασμένη Αελ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας μας ενώ η είσοδος του Πίντο σε συνδυασμό με κάποιες ενέργειες του Μαντούκα έκαναν το ΑΠΟΕΛ απολαυστικό σε κάποιες φάσεις.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα ενώ ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές που μπορούσε, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Σολωμού, Μποαβεντούρα, Μαντούκα και Μαρσίνιο ενώ αν και δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο το γεγονός ότι σκόραρε θεωρείται σημαντικό για τον Σολάρι.

ΑΠΟΕΛ
Κίσσας (46′ Κωνσταντίνου), Σολωμού, Μποαβεντούρα, Γκριτσάροφ (82′ Αντωνιάδης), Ζόρζε (60′ Κόντης), Μοραίς (67′ Μιχαήλ), Μπρούερς (46′ Τρισκόφσκι), Χαραλαμπίδης (60′ Πουρσαϊτίδης), Μαντούκα (74′ Κουτσόπουλος), Μαρσίνιο (46′ Πίντο) Σολάρι (63′ Σατσιάς)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!