Στο ψυγείο (πάλι) το προπονητικό

Μπορεί προ διετίας να είχε εξαγγελθεί  η δημιουργία ιδιόκτητου προπονητικού κέντρου το οποίο αποτελεί και το όραμα του Φοίβου Ερωτοκρίτου, αλλά όλα συνηγορούν ότι θα παραμείνει τέτοιο. Ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε φέτος να έχει έσοδα ρεκόρ αφού η πορεία στο CL έφεραν στα ταμεία περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το project του προπονητικού κέντρου στην Κοκκινοτριμιθία φαίνεται ότι θα μπει και πάλι στο ψυγείο. Τουλάχιστον αυτή είναι η άποψη του διοικητικού συμβουλίου το οποίο γνωρίζοντας καλύτερα από όλους τα οικονομικά δεδομένα κρατά μια πισινή στο να ξεκινήσει το project. Το όλο θέμα ίσως συζητηθεί στη γενική συνέλευση όπου και θα αναλυθούν τα οικονομικά δεδομένα όπως προδιαγράφονται για την επόμενη διετία. Η ουσία του θέματος είναι ότι υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα από τον πρόεδρο στο να ξεκινήσει το project και να προχωρήσει η υλοποίηση κάποιων τουλάχιστον φάσεων αφού κρίνεται πιο σημαντικό να δαπανηθούν σε άλλους τομείς τα  χρήματα αυτά.

Τα πάντα σχετίζονται με τη διαχρονική αδυναμία των διοικήσεων να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς ή και να μειώσουν τα ελλείμματα που δημιουργούνται τις «φυσιολογικές» χρονιές όπου η ομάδα δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση Ερωτοκρίτου προγραμματίζει το μέλλον έχοντας ως βάση το χειρότερο σενάριο που είναι η μη συμμετοχή της ομάδας σε ομίλους για δυο συνεχόμενες χρονιές. Το σενάριο αυτό λοιπόν δεν προβλέπει σημαντικές δαπάνες-επενδύσεις όπως αυτή του προπονητικού κέντρου, αφού τα φετινό πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για τον ισοσκελισμό των ελλειμματικών προϋπολογισμών της επόμενης διετίας.

Και το απωθημένο της ιδιόκτητης έδρας

Το όλο σκηνικό και ο τρόπος που προσεγγίζει το θέμα προπονητικού κέντρου η διοίκηση, αποδεικνύει γιατί θεωρεί ονειροπόλους όσους πιστεύουν ότι ο ΑΠΟΕΛ αξίζει και πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία του δικού του γηπέδου. Το όλο θέμα βγαίνει στην επιφάνεια κατά καιρούς ελέω Ποταμίτη, ο οποίος ως γνωστό είναι ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας την οποία συνεχίζει να αξιολογεί ως αντιπρόεδρος του σωματείου.

Το λυπηρό από πλευράς διοίκησης της εταιρείας είναι ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καν η βούληση να υπάρξει μια μελέτη βιωσιμότητας για τη δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου, μέσω της οποίας θα δίνονταν ουσιαστικές απαντήσεις στο κατά πόσο είναι κάτι που μπορεί να γίνει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!