Συγκυρία ή αναμενόμενη εξέλιξη;

Η ομάδας μας βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας αλλά όπως έχουμε εντοπίσει μετά τον αγώνα με την ομόνοια είναι πολλοί που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο παρά μισογεμάτο. Είναι γεγονός ότι η νέα ομάδα που αποφάσισε να χτίσει ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε την εντυπωσιακή εμφάνιση μέχρι στιγμής που θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα για το που φτάνουν οι δυνατότητες της ομάδας. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι και σήμερα θα ασχοληθούμε με έναν από τους πιο σοβαρούς. Ο ΑΠΟΕΛ ακόμα ψάχνεται όσον αφορά το αγωνιστικό του προφιλ γιατί οι παίκτες-κλειδιά που έπρεπε να ηγηθούν με την απόδοση τους αδυνατούν μέχρι στιγμής να το πράξουν.

Όταν λέμε παίκτες-κλειδιά εννοούμε την «παλιοσειρά» που απέδειξε την τελευταία τριετία ότι έχει τις ικανότητες να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή. Μπορεί λοιπόν το πιο εύκολο και επίκαιρο πράγμα είναι να κατηγορούμε τις φετινές προσθήκες και τον Γιοβάνοβιτς που τις επέλεξε αλλά που χάθηκαν οι υπόλοιποι; Χιώτης, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης και Μαντούκα είναι πέντε βασικότατες μονάδες που μέχρι στιγμής δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αυτό έχει άμεσες παρενέργειες στην εικόνα που βγάζει ο ΑΠΟΕΛ. Μέρος του προβλήματος μπορεί να οφείλεται και στο ότι στους αγώνες πρωταθλήματος ακολουθούμε μια νέα τακτική (4-4-2) η οποία δεν έχει αφομοιωθεί στον απαιτούμενο βαθμό.

Πέραν τούτου όμως ακόμα και το τεχνικό τιμ αναγνωρίζει ότι η «παλιοσειρά» έχει πρόβλημα. Το αναγνωρίζουν και οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές με πρώτο και καλύτερο τον Μαντούκα που ξέρει πως όταν ανεβάσουν την απόδοση τους οι παλιοί θα βοηθηθούν και οι νέοι που βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση λόγω των προσδοκιών που δημιούργησε σε όλους μας η περσινή ομάδα. Ένα θέμα που πρέπει να προβληματίσει του υπεύθυνους είναι το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες που σήκωσαν το περσινό βάρος, είναι φέτος την ίδια χρονικά στιγμή ντεφορμέ. Το θέμα αποκτά διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι αυτό συμβαίνει από την αρχή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και δεν περιορίζεται μόνο στους αγώνες πρωταθλήματος.

Η απλοϊκή οπαδική εξήγηση είναι ότι η σωματική και ψυχολογική κούραση από την περσινή προσπάθεια βγαίνει ταυτόχρονα σε όλους φέτος. Ανεξαρτήτως εξήγησης το γεγονός είναι ότι αυτοί που πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας για κατάκτηση του πρωταθλήματος στο παρών στάδιο δυσκολεύονται να το κάνουν. Επειδή ο δρόμο είναι μακρύς η προσπάθεια που πρέπει να γίνει είναι να μπορέσουν σταδιακά να βρεθούν σε καλή κατάσταση έτσι ώστε μαζί με τους νέους να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις του Γιοβάνοβιτς.

  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!