Συμπεράσματα μόνο για τον Πάουλο Σέρτζιο

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι της ομάδας μας κύλισε περίπου όπως το περιμέναμε μιας και είναι η πρώτη φορά μετά από μήνες που οι ποδοσφαιριστές μας καλούνται να αγωνιστούν σε  αγώνα. Τα αρχικά συμπεράσματα είναι μόνο για τον Πάουλο Σέρτζιο ο οποίος επέλεξε να ξεκινήσει με 7 κύπριους παίχτες στην εντεκάδα. Πιέρος και Αρτυματάς πήραν για πρώτη φορά το βάφτισμα του πυρός με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Η επιλογή αυτή φανερώνει την ανάγκη να κτιστεί μια συμπαγής ομάδα μέσα από την ομοιογένεια. Καθόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι οι δύο νεαροί Κύπριοι έπαιξαν για πρώτη φορά με τον ΑΠΟΕΛ έχοντας μαζί τους στην ομάδα πολλούς άλλους γνώριμους για αυτούς συμπαίκτες από την Εθνική. Αν συμπεριλάβουμε και τον Χιώτη, ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με οχτώ Ελληνόφωνους. Μπενασούρ, Μπόρδα και Σιέριταν ήταν οι τρεις άλλοι ποδοσφαιριστές που έκοψαν την κορδέλα στο πρώτο επίσημο-ανεπίσημο ματς της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Ένα σημείο που ξεχωρίσαμε μέσα από την αρχική εντεκάδα είναι  ότι  ο Αρτυματάς ήταν ο μόνος καθαρόαιμος αμυντικός χαφ στην ομάδα.

Η ανάγκη για κτίσιμο ομοιογένειας μέσα από τα πρώτα φιλικά έφερε και τις μαζικές αλλαγές στον αγώνα όπου γύρω στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου μπήκαν στον αγώνα οι Σατσιάς, Γκόμεζ, Αμορίν, Ολιβέιρα, Μαντούκα, Μπούντιμιρ, Κονσάλβες, Ντα Σίλβα και Μάριο Σέρτζιο. Μαζί με τον Πάρντο που αντικατέστησε τον Χιώτη στο ημίχρονο αποτέλεσαν την εντεκάδα για το υπόλοιπο του αγώνα. Η παρουσία δύο κλασικών αμυντικών χαφ (Μοραϊς – Σατσιάς) έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή μας να χρησιμοποιήσει τον Γκόμεζ  σε ρόλο οργανωτή και να δοκιμάσει τον Ντα Σίλβα στο αριστερό αμυντικό άκρο.

Η γενική εντύπωση που άφησε αυτό το πρώτο φιλικό είναι ότι η αγωνιστική φιλοσοφία στην ομάδα αλλάζει και το νέο προφίλ που θέλει να δώσει ο Πάουλο Σέρτζιο στην ομάδα, είναι να έχουν οι ποδοσφαιριστές μας ένα πιο ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Παράλληλα, η απαίτηση του προπονητή φαίνετε να  εστιάζεται στο συνεχές πρέσσιγκ ακόμα και πάνω από την μέση.

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς και λογικά αυτοί που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής χθες, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν περισσότερη ώρα σήμερα απέναντι στην Γερμανική SC Paderborn 07.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!