Συμπεράσματα χωρίς υπερβολές

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν κάναμε και κάτι σπουδαίο χτες κερδίζοντας τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και ίσως να έχει δίκαιο. Είναι όμως γεγονός είναι ότι η νίκη και ο τρόπος που ήρθε αποτελεί την καλύτερη τονωτική ένεση ενόψει του ιστορικότερου αγώνα. Από τη στιγμή τουλάχιστον που έτσι νιώθουν προπονητής και παίκτες δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε. Παράλληλα η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα στέλλει το μήνυμα ότι η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο ενόψει των play offs που θα κρίνουν το φετινό πρωταθλητή. Χωρίς να υπερβάλλουμε για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το χτεσινό αγώνα κρατάμε τα εξής:

1. Το γεγονός ότι ο Σολάρι πάει από το καλό στο καλύτερο συνδυάζοντας την καλή απόδοση του και με δυο τέρματα αποτελεί μια ευχάριστη και σημαντική εξέλιξη για την ομάδα. O Αργεντινός σημείωσε και πάλι δυο γκολ όπως έκανε και την τελευταία φορά που σκόραρε με την Ομόνοια, φτάνοντας τα 9 τέρματα (πρώτος σκόρερ της ομάδας).

2. Μετά από καιρό είδαμε την ομάδα να σκοράρει από στημένη φάση (κόρνερ) με τον Μοράις να στέλλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Είχαμε εντοπίσει προ μηνός ότι είναι ένα στοιχείο που λείπει από την ομάδα σε σχέση με τις βοήθειες που έδιναν πέρσι παίκτες όπως ο Γκριτσάροφ.

3. Πολυφωνία στο σκοράρισμα. Εκτός των δυο τερμάτων του Σολάρι, χρίστηκαν σκόρερ για πρώτη φορά οι Ζόρζε και Μοράις..

4. Το 4-4-2 που προτιμήθηκε για δεύτερη φορά φέτος (και με Αελ στην ήττα του πρώτου γύρου)λειτούργησε αρκετά καλά με τους ακραίους να συμμετέχουν ενεργά και τον Χαραλαμπίδη να κινείται και στον άξονα σε ρόλο αντι Μαρσίνιο.

5. Ο Αλμέιδα είχε καλή ψυχολογία και παρά το ότι δεν του βγήκαν κάποιες φάσεις έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε σύντομα τον παίκτη που κάνει ανάστατες τις αντίπαλες άμυνες.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!