Συνέντευξη προέδρου ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ

Ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας και μετά από ένα αρκετά «ζεστό» καλοκαίρι με διοικητικές προστριβές και αμφισβητήσεις ο Πρόεδρος του ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ, Σπύρος Σωτηρίου, μιλά στο apoel.net για όλα όσα απασχόλησαν και απασχολούν τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ τη τρέχουσα περίοδο.    Με ποια συναισθήματα ξεκινάτε ως ΠΑΝΣΥΦΙ  την φετινή πορεία.

Μετά την περσινή μοναδική και ανεπανάληπτη πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λίγκ, ο στόχος μας φέτος δεν μπορεί να είναι άλλος από την είσοδό μας στους ομίλους του Γιουροπα Λιγκ και το νταμπλ. Αυτό που θέλουμε σίγουρα περισσότερο από όλα είναι την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά την περσινή μας αποτυχία  στον θεσμό αυτό.  Σε αυτό θα επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην φετινή χρονιά.

Πως συγκρίνεις την φετινή ομάδας σε σχέση με την περσινή.

Από αυτά που είδαμε στην περσινή χρονιά το ρόστερ ήταν αυτό που μας έδωσε όλες τις επιτυχίες με τα γνωστά αποτελέσματα της εισόδου του ΑΠΟΕΛ μέχρι και τους 8 της Ευρώπης. Είναι γεγονός ότι από αυτό το ρόστερ έχουν φύγει πολλοί παίχτες που πρόσφεραν στην μεγάλη αυτή επιτυχία, αλλά δεν είμαστε οι αρμόδιοι να κρίνουμε τα αγωνιστικά και μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Πόσο μάλλον χωρίς να έχουμε ακόμα δει αυτούς που ήρθαν. Για παράδειγμα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το περσινό ρόστερ είχε τις δυνατότητες να κάνει μια τόσο απαράμιλλη πορεία. Η θέση του Συνδέσμου ήταν και παραμένει ότι όποιοι και να αγωνίζονται στην ομάδα μας, κάνουμε το πάν για να υποστηρίζουμε το ΑΠΟΕΛ από την πρώτη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική μέρα.

Μετά και την Γενική Συνέλευση της εταιρείας υπήρξαν διάφορα θέματα προστριβών ανάμεσα στα διάφορα σώματα που αποτελούν το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Ως Σύνδεσμος αναλάβατε κάποια πρωτοβουλία και κάνατε κάποιες συναντήσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών των επαφών;

Ως ΠΑΝΣΥΦΙ, που είμαστε το μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΠΟΕΛ, και έχοντας πολύ μεγάλη πίεση από τα μέλη μας, είχαμε καθήκον μετά από διάφορα θέματα που ακούστηκαν στην Γενική Συνέυλεση και με κάποια γεγονότα που συνέβησαν στο Σωματείο να αναλάβουμε πρωτοβουλία. Για αυτό τον σκοπό, καλέσαμε αρκετά παλιά στελέχη του Συνδέσμου και αποφασίσαμε και κάναμε συναντήσεις με την εταιρεία και το σωματείο για να ακούσουμε τις απόψεις τους στα διάφορα θέματα που απασχολούσαν τον κόσμο.  Αποκορύφωμα αυτόν των επαφών ήταν και μια συνάντηση την περασμένη βδομάδα ανάμεσα σε Εταιρεία, Σωματείο, τον Σύνδεσμο και παλιούς παράγοντες και μέλη αυτών των συμβούλιων. Στην συνάντηση ο Σύνδεσμος άκουσε τις θέσεις των διαφόρων πλευρών και ανέλυσε τις απαντήσεις που έλαβε. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδώσουμε ανακοίνωση στην οποία θα ενημερώσουμε και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για τα θέματα που συζητήθηκαν και απασχολούν την Εταιρεία και το Σωματείο ΑΠΟΕΛ.

Τα τελευταία χρόνια το Σωματείο έχει περιθωριοποιηθεί, κυρίως και λόγο των μεγάλων επιτυχιών του ποδοσφαίρου. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη, και αν ναι, ποιος ο στόχος του Συνδέσμου σε αυτό το θέμα.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια παραμερίσαμε κάπως το Σωματείο  και όντος οι επιτυχίες του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ περιθωριοποίησαν τα αθλήματα και την σημασία που δίνουμε στο Σωματείο.  Είναι αδιανόητο, ένα Σωματείο όπως ο ΑΠΟΕΛ να έχει μόνο 100 ενεργά μέλη και σε αυτό ευθύνη έχουμε όλοι και ειδικά ο Σύνδεσμος ο οποίος στεγάζεται στον χώρο του Σωματείου αυτού.  Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ως ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ έχουμε υποχρέωση και θα κάνουμε τα πάντα το Σωματείο να απόκτηση την παλιά του αίγλη και να δημιουργήσουμε την γνωστή παλιά δυναμική του. Έχουμε βάλει στόχο να γράψουμε όσα μέλη μπορούμε και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί έχουμε αρκετή ανταπόκριση από τα μέλη μας που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια για αναβίωση του Σωματείου. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, ότι ΑΠΟΕΛ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και ότι όλοι περάσαμε από το Σωματείο για να γίνουμε αυτοί που γίναμε.  Είναι επίσης καιρός κάποιοι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας να πιάσουν έναν ισχυρό μήνυμα ότι το ΑΠΟΕΛ είναι ΕΝΑ και να μην κάνουν ότι θέλουν, παραμερίζοντας  το Σωματείο. Είναι γνωστή η θέση του Συνδέσμου ότι αυτοί που βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από το ΑΠΟΕΛ θα βρουν απέναντί τους τον Σύνδεσμο.

Πέρσι υπήρξαν πολλές τιμωρίες από την συμπεριφορά οπαδών μας αλλά και από τις φωτοβολίδες . Ποια η θέση του ΠΑΝΣΥΦΙ στο θέμα αυτό.

Ως Σύνδεσμος έχουμε τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές για το θέμα των φωτοβολίδων και είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Είμαστε υπέρ του ελεγχόμενου  ανάματος  των φωτοβολίδων. Είμαστε κάθετοι ενάντια στην ρήψη κροτίδων αλλά και φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο και το στοίχημα του Συνδέσμου είναι να πολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο.  Έχουμε ενημερώσει  για αυτές τις θέσεις μας την εταιρεία, μετά και τις περσινές τιμωρίες  των κεκλισμένων θυρών.  Για μας, οι φωτοβολίες είναι ένα οπαδικό αντικείμενο  που δημιουργεί ατμόσφαιρα πάνω στην κερκίδα . Αυτή είναι η θέση του Συνδέσμου και δεν είμαστε εμείς που τιμωρήσαμε το ποδόσφαιρο την περσινή χρονιά αλλά αυτοί που κάθονται στις καρέκλες της ΚΟΠ και όλοι αυτοί που αποφάσισαν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος τον ότι που προνοεί ότι μετά τις έξι φορές η έβδομη είναι κεκλισμένων. Σε άλλες προκηρύξεις της ΚΟΠ  που αφορούν σοβαρότερα θέματα, κάποιοι έκαναν την μέρα νύχτα και έκλεισαν τα μάτια σε πολύ πιο σημαντικά ζητήματα που προέρχονταν ακόμα και από την ΟΥΕΦΑ. Το μόνο που καταφέρνει η ΚΟΠ με την στάση τας, είναι να έρχονται σε σύγκρουση οι Σύνδεσμοι με τα Σωματεία.

Ποιο μήνυμα στέλλει ο Σύνδεσμος ενόψει του πρώτου επίσημου παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ.

Επιτέλους, μετά από δύο μήνες θα δούμε την ομάδα μας και πάλι να αγωνίζεται στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ευρώπης. Είναι υποχρέωση όλων να δώσουμε δυναμικά το παρόν μας και από ότι φαίνεται με τα 5500 εισιτήρια διαρκείας και την μεγάλη προπώληση εισιτηρίων το γήπεδο αύριο θα έχει πέραν των 10,000 φιλάθλων. Το μήνυμα του Συνδέσμου για τον αυριανό αγώνα είναι ότι  από το πρώτο  λεπτό μέχρι και το τελευταίο ανεξαρτήτου αποτελέσματος και όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα μας.  Καλούμε τους πάντες να συμπεριφερθούν άψογα ούτως ώστε να μην υπάρξουν οποιαδήποτε παρατράγουδα που να δώσουμε το μήνυμα στην ομάδα ότι θα είμαστε δυναμικά δίπλα της για νέες επιτυχίες.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!