Συνέχεια δοκιμών και συμπερασμάτων

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και με συμπεράσματα που αφορούν κυρίως τον Πάουλο Σέρτζιο κύλισε και το τρίτο φιλικό της ομάδας μας στην Αυστρία. Αυτή την φορά απέναντι σε άλλη μια Τσέχικη ομάδα, την Brno,  η οποία  φάνηκε λιγότερο απειλητική από τις δύο προηγούμενες. Η επιλογή του προπονητή μας να ξεκινήσει τον αγώνα με οκτώ Κυπρίους στην 11άδα φανερώνει ότι μία βασική παράμετρος στην οποία θέλει να επενδύσει είναι η ομοιογένεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα φιλικά μέχρι στιγμής ο Πάουλο Σέρτζιο ακολούθησε την ίδια τακτική. Τα πολλά προγραμματισμένα φιλικά του δίνουν την ευχέρεια να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο να σχηματίσει συγκεκριμένη άποψη για κάθε παίχτη και για τον ρόλο που μπορεί ή δεν μπορεί να φέρει εις πέρας μέσα στον αγώνα.

Είναι γι’αυτό που είδαμε και στα τρία φιλικά παιχνίδια, πολλούς ποδοσφαιριστές να αλλάζουν πλευρές, ρόλους, θέσεις και καθήκοντα. Η πολυτέλεια που δίνουν στον προπονητή μας οι πολλοί προγραμματισμένοι αγώνες της ομάδα μας στην Αυστρία είναι να μπορέσει μέσα από αυτά να «πειραματιστεί» αλλά συνάμα και να περάσει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία πριν από τις επίσημες διοργανώσεις του ΑΠΟΕΛ.

Η παράμετρος γκολ και κυρίως η δημιουργία ευκαιριών είναι κάτι που φαίνεται να αποτελεί στοιχείο που χρίζει άμεσης βελτίωσης για την ομάδα μας ενόψει και του πρώτου επίσημου αγώνα που πλησιάζει.

Σε ατομικό επίπεδο ξεχωρίσαμε σήμερα τον Γκονσάλβες ο οποίος στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά. Ο Κλουκόφσκι επανήλθε χωρίς να δείξει κάτι το ιδιαίτερο ενώ ο Ντα Σίλβα που τον αντικατέστησε έδειξε ότι πρέπει να μάθει τη θέση του αριστερού μπακ.

ΑΠΟΕΛ: Κίσσας (46΄ Χιώτης), Ηλία (78′ Τζιαμάς), Ολιβέιρα (46΄ Γκιγιέρμε), Αντωνιάδης, Κλουκόφσκι (72′ Ντα Σίλβα), Σατσιάς (70′ Ίσμα), Αρτυματάς, Αλεξάνδρου, Χαραλαμπίδης, Σολωμού (46΄ Χαραλάμπους), Σέρινταν (82′ Μοράις)

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!