Συνεχίζεται η μάχη με το χρόνο

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε το πρώτο του φιλικό αλλά το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο πράγμα που μετρά σε αυτούς τους αγώνες. Απέναντι στη σαφώς πιο ανέτοιμη και πιο αδύναμη Δόξα η ομάδα μας έδειξε κάποια καλά στοιχεία και συνεχίζει την μάχη με το χρόνο έτσι ώστε να βελτιωθεί σε κάποια σημεία που δείχνει να έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τόσο η αμυντική λειτουργία της ομάδας, όσο και η μεσοεπιθετική χρίζουν άμεσης βελτίωσης αφού είναι σημαντικό στον αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας να θέσουμε βάσεις πρόκρισης. Ο Σέρτζιο σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες προτίμησε να παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-4-2, βάζοντας τον Μαντούκα δίπλα από τον Σωτηρίου. Οι Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτης ήταν στα δυο άκρα ενώ οι Μοράις και Γκόμες στον άξονα. Η έκπληξη όσον αφορά την αμυντική τετράδα αφορούσε τον Ντα Σίλβα που πήρε θέση στο αριστερό άκρο αντί του τραυματία Κλουκόφσκι.

Η ομάδα μας είχε καλό ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάτι καλό. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 16 με τον Αλωνεύτη να αστοχεί ενώ λίγο αργότερα ο Σωτηρίου έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του αποκρούστηκε σωτήρια.

Ενάντια στη ροή του αγώνα και μετά από εκτέλεση κορνερ η Δόξα αιφνιδίασε όταν στο 24 ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η ομάδα μας προσπάθησε και κατάφερε να αντιδράσει όταν μετά από ατομική ενέργεια του Αλωνεύτη κερδίσαμε πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο Μαντούκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η ίδια με την ομάδα μας να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά τίποτα περισσότερο.  Παρόλα αυτά ο Αλωνεύτης έχασε στο 53 μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μορφή αλλά το πλασέ του πέρασε έξω.

Η Δόξα εκμεταλλεύτηκε με τη σειρά της τα αμυντικά μας κενά και έφτιαξε τις δικές της ευκαιρίες με πιο μεγάλη το δοκάρι στο 61. Η ροή του αγώνα άλλαξε μέσα από τις αλλαγές και κυρίως την είσοδο του Γκονσάλβες ο οποίος έδωσε στην μεσοεπιθετική γραμμή περισσότερη σπιρτάδα και στο 87 η συνεργασία του με τον Αλωνεύτη έφερε το γκολ.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Κρίστιαν, Μοράις, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (Μπενασούρ 85′), Μαντούκα (Αλεξάνδρου 85′), Αλωνεύτης, Σωτηρίου (Ίσμα 81′)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!