Σχόλια και εντυπώσεις από το φιλικό

Εννοείται ότι το φιλικό δεν προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα μιας και ο αντίπαλος δεν είχε κάτι περισσότερο από ένα παθητικό σύνολο αφού μας έκανε την χάρη να κατέβει για να μπορέσουμε να δώσουμε άλλο ένα φιλικό πριν τον αγώνα με την Βαρντάρ.

Ως γενικά σχόλια μπορούν να καταγραφούν διάφορες επισημάνσεις που εντοπίσαμε στον πρώτο ζωντανό αγώνα επί Κυπριακού εδάφους. Ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόμενος με 5 παίχτες στην μεσαία γραμμή ένα καθαρόαιμο επιθετικό δίνει την δυνατότητα στον Μακρίδη να εκτελεί χρέη οργανωτή στην ομάδα, κάτι που κατάφερε να κάνει με επιτυχία δίνοντας αρκετές τελικές πάσες. Το αυξημένο αριθμητικά κέντρο σπρώχνει λίγο πιο πίσω τον Μοράις που δίνει την αμυντική κάλυψη που χρειάζεται όταν η μπάλα περάσει την μέση.

Ο ΑΠΟΕΛ του πρώτου ημιχρόνου δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα από τα φτερά αλλά ούτε και επιχείρησε να το πράξει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Ντε Βισνέτι και Λεάλ αγωνιστήκαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα χωρίς να μπορέσουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο Λεάλ δεν παρουσίασε τα στοιχεία που να δικαιολογούν να αγωνίζεται στην γραμμή αλλά ήταν μέσα στις φάσεις όταν η μπάλα έφτανε στο αντίπαλο τετράγωνο.

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόμενος με ένα επιθετικό δεν απείλησε αρκετά μια ομάδα που έδειξε παραπάνω από ανέτοιμη τόσο από πλευράς φυσικών δυνάμεων όσο και από τακτική άποψη. Η ομάδα μας ήταν κινητική, είχε ανάπτυξη αλλά και πάλι κολλούσε στο τελικό κλικ.

Το γκολ του Λεάλ στο 13 μετά από ασιστ του Μακρίδη ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά .Οι πολλές αλλαγές του 2ου ημιχρόνου δεν άλλαξαν και ιδιαίτερα την εικόνα του ΑΠΟΕΛ. Κάποιες ατομικές ενέργειες συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών μας έστειλαν το μήνυμα ότι υπάρχει η απαιτούμενη ποιότητα για να μπορέσει η ομάδα μας να μονταριστει σε ένα ομοιογενές σύνολο.

Τα νέα αποκτήματα ήταν αναμφίβολα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και σχηματισαν τις πρώτες εντυπώσεις στους οπαδούς μας.

Ο Στίλιτς έδειξε ότι κουβαλά αρκετό ταλέντο και ποιότητα στα πόδια του και όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του ο ΑΠΟΕΛ δημιουργούσε προϋποθέσεις. Τα ίδια στοιχεία έδειξε να διαθέτει και ο Πιατκόφσκι ο οποίος ήταν μαχητικός, παρέλαβε αρκετές φορές την μπάλα στα πόδια του και δημιούργησε ρήγματα. Ήταν μέσα στις φάσεις και η παρουσία του ήταν εμφανής. Ο Βάντερ παρουσιάστηκε κάπως “βαρετός” και αγωνιζόμενος στην αριστερή πτέρυγα δεν είχε την φρεσκάδα και ετοιμότητα που μας συνήθισε στην ΑΕΚ.

Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε με τέρματα των Αστιθ, Ξενοφώντος (αυτογκολ) και Χαραλαμπίδη.

ΑΠΟΕΛ:
Κίσσας, Αστίθ (77΄ Αρτυματάς), Καρλάο (62΄ Βάντερ), Aντωνιάδης (71΄ Ιωάννου), Σέρτζιο (77΄ Τσόκο), Μοράις (84΄ Χαραλάμπους), Βινίσιους (77΄ Παπαφώτης), Μακρίδης (71΄ Αλεξάνδρου), Λεάλ (71΄ Χαραλαμπίδης), Ντε Βινσέντι (66΄ Στίλιτς), Σωτηρίου (62΄ Πιατκόφσκι)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!