Σχόλια και όχι συμπεράσματα..

Αν και το δείγμα γραφής είναι το μικρότερο δυνατό αφού παρακολουθήσαμε μόλις ένα φιλικό αγώνα αυτός είναι αρκετός για να κάνουμε κάποια σχόλια τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν  ως τελικά συμπεράσματα όσο και αν οι απαισιόδοξοι οπαδοί μας τα έβαψαν ήδη μαύρα. Πράγματι η αμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ στο αγώνα με την Κλουζ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ο Ολιβέιρα φάνηκε ανέτοιμος αλλά έπρεπε να πάρει χρόνο συμμετοχής έτσι ώστε να αρχίσει σταδιακά να αφομοιώνει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πέραν των δυο γκολ που δεχτήκαμε για τα οποία φέρει ευθύνη το αμυντικό δίδυμο (έστω και αν το πέναλτι ήταν αυστηρότατο) οι Ζορζ και Ολιβέιρα δεν μπόρεσαν να έχουν σωστή αλληλοκάλυψη ενώ σε κάποιες γρήγορες αντεπιθέσεις των Ρουμάνων βρέθηκαν εκτός θέσης. Είναι αυτές που είδαμε οι δυνατότητες του Ολιβέιρα και πως το ΑΠΟΕΛ θα μπορέσει να βελτιωθεί αμυντικά σε σχέση με πέρσι;  O Γιοβάνοβιτς πιστώνει όχι μόνο τον Ολιβέιρα αλλά ολόκληρη την ομάδα αφού θεωρεί ότι στο παρών στάδιο κάποια πράγματα δεν θα δουλέψουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπως θα έπρεπε. Ο προπονητής είδε πολύ περισσότερες αμυντικές δυσλειτουργίες και θεωρεί ότι αυτές μπορούν να βελτιωθούν. Αν και οι μεταγραφές που έγιναν ήταν ελάχιστες φαίνεται να τίθεται θέμα ομοιογένειας αφού ο Ολιβέιρα ή  σύντομα και ο Γιάχιτς θα πρέπει να μάθουν τους συμπαίκτες τους. Και οι δυο αγωνίζονται σε νευραλγικές θέσεις στις οποίες επιβάλλεται η αρμονική συνεργασία με τον άλλο κεντρικό αμυντικό ή αμυντικό χαφ.

Οργανωτικά ο ΑΠΟΕΛ βασίστηκε στις πρωτοβουλίες του Πίντο στο πρώτο ημίχρονο και πολύ λιγότερο στου Μαρσίνιο ο οποίος πρέπει να επιδιώκει μεγαλύτερη συμμετοχή όταν η ομάδα κρατά μπάλα. Ο Πίντο σε αντίθεση με όσα είδαμε πέρσι φάνηκε να επιδιώκει την προώθηση του όταν η ομάδα κρατούσε μπάλα γεγονός που του επιτρέπει να έχει ακόμα πιο ουσιαστική συμμετοχή. Οι προωθήσεις του από την άλλη απαιτούν σωστή αλληλοκάλυψη από τους υπόλοιπους για να μην δημιουργείται πρόβλημα όταν χάνουμε την μπάλα..

Το ότι σε 90 λεπτά κάναμε μόλις μια ευκαιρία είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκρύψει κανείς και ούτε υπάρχει κάποιος που θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα φιλικά δεν είναι κριτήριο του τι θα δούμε αργά ή γρήγορα σε επίσημους αγώνες αφού πολλές φορές ιδίως επί θητείας Γιοβάνοβιτς επιβεβαιώθηκε ότι η εικόνα σε επίσημους αγώνες είναι εντελώς διαφορετική.

Ο αγώνας με τη Σπάρτα Πράγας την Παρασκευή θα είναι ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Γιοβάνοβιτς να δει αν οι παίκτες του μπορούν να βελτιώσουν άμεσα κάποια πράγματα που θα συζητήσουν και θα δουλέψουν τις επόμενες μέρες. Ο συγκεκριμένος αγώνας ίσως θεωρηθεί και η τελική πρόβα ενόψει Σκεντερμπέου αν δεν διευθετηθεί κάποιο φιλικό την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!