Σωματείο: Η επόμενη μέρα

Η απόφαση παραίτησης του Χριστόφορου Ποταμίτη από το Συμβούλιο του Σωματείου ΑΠΟΕΛ ήρθε σε ένα σημείο όπου το Σωματείο ως οντότητα αλλά και τα πολλά τμήματα τα οποία λειτουργούν,  βρίσκονται στην πιο εύφορη τους περίοδο.  Όσοι είναι κοντά στο Σωματείο γνωρίζουν ότι η εικόνα που εκπέμπει αυτή την στιγμή ο ΑΠΟΕΛ σε όλα τα αθλήματα εκτός του Ποδοσφαίρου φέρουν την υπογραφή Ποταμίτη. Αυτό ήταν και το όραμα του εξαρχής:  δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ να μην είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Οι χειρισμοί του Ποταμίτη τον τελευταίο καιρό ενόψει εκλογών της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο και η άρνηση του να συμβιβαστεί με κάποιες καταστάσεις που όπως αναφέρει και στη δήλωσή του θεωρεί παράλογες, τον οδήγησαν στο να υποβάλει την παραίτηση του.

Η απόφαση του σκόρπισε απογοήτευση ανάμεσα στους συνεργάτες του αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Η αναγνώριση για το έργο του είναι αδιαμφισβήτητη από την μεγαλύτερη μάζα ΑΠΟΕΛιστών, αλλά ο έκρυθμος χαρακτήρας που δημιουργούσε διαχρονικά προστριβές κυρίως με την εταιρεία, στιγμάτιζε το όνομα του.

Τα μέλη του Συμβουλίου του Σωματείου, νιώθουν και με το δίκαιο τους προδομένοι  από την απόφαση του Ποταμίτη και απογοητευμένοι που αφήνει μια πολύ υποσχόμενη χρονιά στην μέση.  Αρκετά από τα μέλη εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν με την σειρά τους. Ο Ποταμίτης διαβεβαίωσε τους στενούς του συνεργάτες ότι θα παραμείνει κοντά στο ΑΠΟΕΛ έστω και εκτός συμβουλίου σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ντόμινο παραιτήσεων που πιθανώς να ακολουθήσει.

Αυτή την στιγμή όλα τα τμήματα του ΑΠΟΕΛ μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και χωρίς Πρόεδρο, όμως αυτό δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Τα τμήματα, αγωνιστικά και μη, είναι με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένα ούτως ώστε να λειτουργούν αυτόνομα και με την ελάχιστη συμμετοχή από το εκτελεστικό Συμβούλιο. Η δομή αυτή επιτρέπει στο να μην καταρρέει ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ με την αποχώρηση ακόμα και του Προέδρου, του οποίου η συμμετοχή ήταν καταλυτική σε όλες σχεδόν της ενέργειες των τμημάτων.

Χωρίς να υποβαθμίζουμε ούτε τον ρόλο του Προέδρου αλλά ούτε και την συμβολή του Ποταμίτη στην αναγέννηση του Σωματείου, θα είναι λανθασμένο να πετάξουμε στα σκουπίδια μέσα σε μια νύχτα όσα δημιούργησε το Συμβούλιο αυτό τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αθλητές, οι προπονητές και ο κόσμος που βρίσκεται δίπλα στα αθλήματα του Σωματείου, πρέπει να νιώσουν ότι ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να λειτουργεί και να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο.

Το εκτελεστικό συμβούλιο είναι υπόχρεο να λάβει γενναίες αποφάσεις με μόνο γνώμονα την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του Σωματείου. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με την νέα διοίκηση της Εταιρείας αλλά και με τους οργανωμένους έτσι ώστε να αποφεύγουν περεταίρω διαμάχες και συγκρούσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!