Σωστή αντίδραση την κατάλληλη στιγμή

Πριν από τον αγώνα γράφαμε πως δεν έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να διαχειριστούμε το -5 ή το -6 από την κορυφή. Μπορεί ο Γιοβάνοβιτς και το επίσημο ΑΠΟΕΛ να δηλώνουν ακόμα και μετά την τεράστια νίκη πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούν νε περάσουν στο ντούκου ή να ανατραπούν εύκολα. Η ομάδα μας απέναντι στην αήττητη Αελ, η οποία πέρσι μας έκανε να βλέπουμε εφιάλτες, αντέδρασε σωστά και έφυγε από το Τσίρειο με την πελώρια νίκη. Δεν νομίζουμε να ήταν πολλοί αυτοί που πίστευαν πριν τον αγώνα ότι η ομάδα μας θα πετύχαινε τρία τέρματα απέναντι στην άμυνα της Αελ. Και όμως εκμεταλλευόμενοι τις λίγες ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν χτυπήσαμε σε καίρια σημεία του αγώνα και καταφέραμε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να ανταποκριθούμε.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έλαμψε με την απόδοση του και ούτε είχαμε τέτοια ανάγκη. Βλέποντας πως μαζεύει βαθμούς με το τσουβάλι η Ανόρθωση και αναγνωρίζοντας τη σημασία του αγώνα το μοναδικό ζητούμενο ήταν η νίκη. Έστω και αν σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε όσο έπρεπε την μπάλα, η τακτική των αντεπιθέσεων δούλεψε αφού επέτρεψε να βρούμε ανοικτή την άμυνα της Αελ. Από αντεπιθέσεις προήλθε το δεύτερο και τρίτο γκολ, ενώ άλλες δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες με τους Μαντούκα και Χαραλαμπίδη εκδηλώθηκαν μετά από υποδειγματικές αντεπιθέσεις.

Τα ντέρμπι κερδίζονται από τις ενέργειες των μεγάλων παικτών και ο ΑΠΟΕΛ το είχε και αυτό. Ο Αλωνεύτης πέρασε απαρατήρητος αλλά κέρδισε το πέλαντι, ο Μαντούκα έκανε τα πάντα αφού μεταξύ άλλων έγινε και ο πρώτος παίκτης στην Κύπρο που νίκησε τον Ντεκρά από το σημείο του πέναλτι. Ο Χαραλαμπίδης μπήκε μέσα και έδωσε στην ομάδα τη λύση που ήθελε με αποτέλεσμα να έρθει οι λύσεις στο σκοράρισμα και χωρίς τον Ατόρνο.

Υπήρξαν και αυτά που δεν μας άρεσαν όπως το νεκρό διάστημα από την επίτευξη του δεύτερου γκολ μέχρι και την ανάπαυλα. Ήταν ένα εικοσάλεπτο όπου η ομάδα μας αδικαιολόγητα έδωσε χώρους ενώ η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης δεν επέτρεψε να αμυνθούμε σωστά με αποτέλεσμα να διώχνουμε στα τυφλά.

Αυτό που μετρά όμως όταν κερδίζεις τέτοιους αγώνες και μάλιστα εκτός έδρας είναι οι βαθμοί και η δυναμική που φέρνουν. Ο ΑΠΟΕΛ έστειλε ηχηρό μήνυμα στο στρατόπεδο του Κάκου και δείχνει ότι με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια σύντομα θα επιστρέψει στην κορυφή.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!