Τάσεις φυγής από την ΑΕΚ

Δεν είναι και όλα… ζάχαρη για τον Ράφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ. Για την ακρίβεια η σχέση του με μερίδα οπαδών της ομάδας (όχι πάντως από την πλευρά του, διότι δεν έχει δώσει δικαιώματα με… εξαίρεση ότι δεν σκοράρει), γιατί σε όλα τα άλλα επίπεδα της συνεργασίας τους δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Είναι γεγονός όμως, ότι ο Αλγερινός άσος δεν περνάει και τις καλύτερες του μέρες επειδή αλλιώς τα περίμενε κι αλλιώς τα βρήκε, τουλάχιστον σε αυτό το ξεκίνημά του στην Ένωση. Όταν συζητούσε την επιστροφή του είχε διαπιστώσει πόσο τον ήθελαν οι υπεύθυνοι της ομάδας και κυρίως ο Μελισσανίδης, ο οποίος με τον δικό του -μοναδικό- τρόπο και στυλ, έκανε τον Τζιμπούρ να νιώθει ξεχωριστός και πως θα αποτελούσε τον ηγέτη της νέας ΑΕΚ. Όχι βέβαια πως και ο ίδιος δεν το… γούσταρε με τρέλα, δηλαδή να ξαναπαίξει με την ΑΕΚ και μέσω του πρωταθλήματος να δώσει “απαντήσεις” από τον Πειραιά μέχρι την Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο “Τρομοκράτης” έριξε το κασέ του κι απέρριψε καλύτερες οικονομικά προσφορές για χάρη των “κιτρινόμαυρων”.

Τι προφανώς δεν υπολόγισε; Κάτι το “ερυθρόλευκο” παρελθόν του και κάτι ο κόσμος που τον θεώρησε “ξαναζεσταμένο φαγητό”, περιμένοντας ίσως από τον “τίγρη” μια ακόμη πιο πρωτοκλασάτη προσθήκη στην επίθεση. Όχι φυσικά πως ο Τζιμπούρ υστερεί σε ποιότητα ή τον λες… λίγο (απριόρι από τις καλύτερες φετινές μεταγραφές στην Σουπερλίγκα), αλλά οι οπαδοί παντού είναι απαιτητικοί και ανυπόμονοι, ειδικά όταν μιλάμε για μεταγραφή και δη του βασικού στράικερ…

Και μάλλον δεν υπολόγιζε ο Τζιμπούρ πως η αρχική επιφυλακτικότητα και γκρίνια θα γινόταν με το καλημέρα αμφισβήτηση από μερίδα της εξέδρας. Με αποκορύφωμα το πέταλο της Original να τον “κράξει” στο φιλικό με την Σεβίλλη τη στιγμή της αλλαγής του, όταν το υπόλοιπο γήπεδο “πάγωσε” και δεν τον χειροκρότησε! Αν και είχε διαπιστώσει μετά το άτυχο περιστατικό του στο φιλικό με την Ανόρθωση, πως υπήρχε (“κιτρινόμαυρος”) κόσμος που τον… περίμενε στην γωνία!

Το 24ο Ευαγγέλιο έμαθε ο τι ο “Τρομοκράτης” ξέσπασε, με πίκρα και παράπονο, μόλις διάβασε στα social media τα σχόλια οπαδών της ΑΕΚ μετά το φιλικό με την κυπριακή ομάδα, επί πολωνικού εδάφους, στις 2 Αυγούστου. Και πάνω στην ένταση των στιγμών εκείνων, δεν δίστασε να ξεστομίσει στους ανθρώπους του ακόμη και το “φεύγω αν το θέλουν”! Λέγοντας μάλιστα “γυρίζω την προκαταβολή στον Μελισσανίδη που μου φέρθηκε σαν πατέρας και λύνω το συμβόλαιο αν μου το ζητήσει”!

Αυτή η αντίδραση του Τζεμπούρ πάντως κινητοποίησε τον μηχανισμό της ΑΕΚ. Προπονητής, τεχνικός διευθυντής ακόμη και ο Μπάγεβιτς, έπεσαν πάνω στον Αλγερινό και κατά πληροφορίες τον έπεισαν να μην κάνει τέτοιες σκέψεις. Του εξήγησαν ότι ο κόσμος θα τον αποθεώσει με ένα – δυο γκολ, ενώ καταλυτική ήταν και η τηλεφωνική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο ο Τζιμπούρ έχει ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας!

Στο δια ταύτα: ο Αλγερινός όχι μόνο μεταπείστηκε και στο φιλικό με τη Σεβίλλη δεν αντέδρασε στις αποδοκιμασίες. Αλλά έλεγε στα αποδυτήρια ότι είναι θέμα χρόνου να τον αποθεώσουν όσοι τον έκραξαν! Έπιασαν τόπο δηλαδή οι ψυχολογικές ενέσεις, αφού πείσμωσαν τον Τζιμπούρ, που υποσχέθηκε μεγάλα πράγματα με την ΑΕΚ, όταν βρει 100% τα πατήματα του…

πηγή: sport24.gr

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!