Τέλος εποχής για τον κορυφαίο όλων

Οι τακτικισμοί υπό το φόβο του ποιος θα χρεωθεί την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν μας αφορούν οπότε τώρα που έχει κριθεί και η υπόθεση τίτλος μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο ξεκάθαροι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ. Για την απόφαση του ενημέρωσε προ πολλού και τον πρόεδρο Ερωτοκρίτου ο οποίος χειριζόταν προσωπικά το θέμα εδώ και μήνες. Το τυπικό μέρος της αποχώρησης του Ιβάν ίσως επισημοποιηθεί και σήμερα. Τα όσα λέγονται από τη διοίκηση για δήθεν συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι για το θεαθήναι και δεν εξυπηρετούν σε τίποτα. Και αυτό γιατί το κακό έγινε προ πολλού. Ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε από την αρχή της χρονιάς ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του και τα όσα διαδραματίστηκαν από τότε απλά επιβεβαίωναν την ορθότητα της απόφασης του. Τα όσα λέγονται για άρνηση του προπονητή μας να αποδεχτεί την οικονομική πρόταση με μειωμένες απολαβές που του έχει γίνει αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και γίνονται εκ του πονηρού.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναγνωρίζουν ότι κάποια πράγματα που συμβαίνουν τον τελευταία ένα χρόνο εντός της ομάδας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κρίνει ο Γιοβάνοβιτς ότι είναι καλύτερα για τον ίδιο αλλά και για τον ΑΠΟΕΛ να αποχωρήσει. Η σιωπηλή αποχώρηση του Κυριακίδη πριν ένα περίπου χρόνο βόλεψε να μπουν τα προβλήματα κάτω από χαλί αλλά ταυτόχρονο ξεκίνησε και η αντίστροφή μέτρηση για τον Ιβάν.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όσο πιο διακριτικά προσπαθούσαμε να εντοπίσουμε τα κακώς έχοντα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου και με αφορμή τα όσα ακολούθησαν του αποκλεισμού από την Μπάκου, διερωτηθήκαμε τι σημαίνει πραγματικά στήριξη διοίκησης προς προπονητή.

Η πρώτη και πιο ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση του Γιοβάνοβιτς ότι δεν επιθυμούσε να δεσμευτεί σε μια κατάσταση που δεν θεωρεί ιδανική ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε προς έκπληξη όσων δεν γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν, δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερο να συζητηθεί το θέμα παραμονής του με το τέλος της χρονιάς. Ενάντια στον τρόπο που λειτουργούσε ο ίδιος και η διοίκηση στις προηγούμενες ανανεώσεις οι οποίες γίνονται έγκαιρα επέλεξε την σιωπηλή αποχώρηση.

Στις 27 Δεκεμβρίου και με αφορμή τη διακοπή πρωταθλήματος διερωτηθήκαμε αν μένει ή φεύγει ο Γιοβάνοβιτς αφού πλέον έτρεχε η μεταγραφική περίοδος ενώ άρχισαν να προκύπτουν και θέματα (ανανεώσεις συμβολαίων παικτών) που αφορούσαν το σχεδιασμό για τη νέα χρόνια.

Στις 22 Φεβρουαρίου βλέποντας ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής ανάμεσα σε Γιοβάνοβιτς και Ερωτοκρίτου, άρχισε να γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι ο προπονητής ήταν πιο κοντά στην έξοδο του από τον ΑΠΟΕΛ. Οι αβάσιμες διαρροές για το ότι ο Γιοβάνοβιτς αρνείται την πρόταση που του έγινε λόγω των μειωμένων απολαβών έκανε ακόμα πιο βαρύ το κλίμα σε μια περίοδο που όλοι στον Αρχάγγελο προσπαθούσαν να επικεντρωθούν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στις 17 Απριλίου κάναμε τα πράγματα πιο λιανά ενημερώνοντας ότι ο Γιοβάνοβιτς θα αποχωρήσει πρωταθλητής από τον ΑΠΟΕΛ. Μέσω της παρέμβασης μας θέλαμε και πάλι να αναδείξουμε ότι υπάρχουν βαθύτερα αίτια για την απόφαση του αφού και πάλι επιχειρήτω μια προσπάθεια να φανεί ότι η αποχώρηση του σχετιζόταν με το κούρεμα των καταθέσεων.

Θυμίζουμε ότι και ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς ένιωσε την ανάγκη, στην τελευταία του διάσκεψη, να πει με δάκρια στα μάτια ότι δεν βλέπει τη σχέση του με τον ΑΠΟΕΛ ως ένας επαγγελματίας προπονητής, προκειμένου να δείξουν αυτοσυγκράτηση οι επικριτές του.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στη δεύτερη αποχώρηση του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Συνηθίζεται να λέγεται και ισχύει το ουδείς αναντικατάστατος. Υπάρχουν όμως φορές όπου η αντικατάσταση ενός ατόμου είναι εξαιρετικά δύσκολη ή και χρονοβόρα. Ο Γιοβάνοβιτς είναι χωρίς αμφιβολία μια τέτοια περίπτωση.

Γράφουμε εδώ και χρόνια ότι στον ΑΠΟΕΛ εξελίχτηκε να είναι κάτι παραπάνω από προπονητής. Ήταν ο ηγέτης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, η πηγή έμπνευσης για παίκτες και οπαδούς, ο άνθρωπος που χάρασσε γραμμή και οι άλλοι ακολουθούσαν και αυτός που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Όπως κάθε μεγάλη προσωπικότητα είχε τις αδυναμίες του έτσι τον συνόδευαν πάντα και οι πιστοί επικριτές του οι οποίοι ευτυχώς για τον ΑΠΟΕΛ ήταν η συντριπτική μειοψηφία.

Ιβάν, θα είμαστε για πάντα ευγνώμων για τα όσα πρόσφερες στον ΑΠΟΕΛ μας.

Η αποχώρηση σου αφήνει την ομάδα χωρίς τον φυσικό της ηγέτη και το μόνο που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά είναι ότι αρχίζει η αντίστροφή μέτρηση για την τρίτη επιστροφή σου.

Videos

Ευχαριστούμε τον κορυφαίο μαέστρο που μας έκανε τους πιο περήφανους οπαδούς στον κόσμο.

 

Καλή επιτυχία όπου και αν πας. The show must go on..

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!