Τίποτα δεν θα έρθει εύκολα

Μπορεί η Αεκ να είναι μια αρκετά καλή ομάδα που συμμετέχει στους ομίλους του europa league αλλά το χτεσινό 0-0 μέσα στην έδρα της δεν παύει να είναι απώλεια για τον ΑΠΟΕΛ. Η πορεία και το άμεσο μέλλον θα δείξουν αν ήταν μια χρήσιμη απώλεια μιας και η εντύπωση που επικρατεί είναι πως μείναμε όλοι κολλημένοι στο ΑΠΟΕΛ – Βίσλα και την χαρά που έφερε. Δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να λέγαμε ότι υπήρχε μερίδα οπαδών μας αναγνώριζε το κόλλημα αυτό και πριν τον αγώνα για αυτό και δήλωνε ότι ισοπαλία ή ακόμα και ήττα δεν θα ενοχλούσε ιδιαίτερα. Αν λοιπόν πήγαν και οι ποδοσφαιριστές με τέτοια μυαλά στο ΓΣΖ ίσως να είναι επιτυχία ο ένας βαθμός της ισοπαλίας. Αν συνυπολογίσουμε και την απόδοση μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο πέραν της ψυχολογικής προετοιμασίας, τότε δεν πρέπει να απορούμε.

Νωθρό, ασύνδετο και νευρικό ήταν τα χαρακτηριστικά του ΑΠΟΕΛ στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει, όπως επίσης και στο ότι η μεσοεπιθετική γραμμή είχε τα χάλια της. Αν εξαιρέσουμε δύο μεμονωμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο στο υπόλοιπο του αγώνα η ομάδα μας βραχυκυκλώθηκε πλήρως. Οι εσωτερικές αλλαγές του Γιοβάνοβιτς και στη συνέχεια η είσοδος των Χαραλαμπίδη και Γιάχιτς δεν μπόρεσαν να διαφοροποιήσουν την προβληματική μας εικόνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε και στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Σολάρι επίσης να περνά στον αγώνα δεν μπορέσαμε καν να πιέσουμε την Αεκ που ήδη την τακτική της να εφαρμόζεται άψογα.

Όλα αυτά στέλλουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι από εδώ και μπρος τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τίποτα δεν μας έρθει χωρίς κόπο επειδή προκριθήκαμε στους ομίλους. Ήδη οι βρωμιάρηδες της Αλκής δηλώνουν ότι στη 2η αγωνιστική ο κόσμος θα δει μια διαφορετική ομάδα και είμαστε σίγουροι για αυτό. Αν θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να το δείξουμε με πράξεις.

Προσοχή στο παρασκήνιοΓράφαμε και πριν τον αγώνα ότι ο Ζαφείρης είναι λίγος για τον πιο σημαντικό αγώνα της 1ης αγωνιστικής και δικαιωθήκαμε. Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος αλλά κατάφερε με τις κίτρινες και τις συχνές διακοπές κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο να φέρει εκνευρίσει τους πάντες. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου που έχει κάτω από το χαρτοφυλάκιο του τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πρέπει να προσέξει περισσότερο κάποια πράγματα και ενδείξεις έστω και να κάποιοι νομίζουν ότι είναι νωρίς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!