Τα διλήμματα της περίπτωσης Μοράις

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την ημέρα που ο Μοράις ενημερώθηκε για την επιθυμία της διοίκησης να επαναδιαπραγματευτεί τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών. Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει γιατί η περίπτωση του Πορτογάλου μέσου κρίθηκε ως μια από τις πιο δύσκολες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο παίκτης δεν έχει πρόθεση να δεχτεί οποιαδήποτε ουσιαστική διαφοροποίηση στους όρους του συμβολαίου που υπόγραψε πέρσι. Είναι για αυτό που σε προηγούμενη μας αναφορά εκτιμήσαμε ότι ο Μοραίς θα μείνει στον ΑΠΟΕΛ μόνο με μια τυπική μείωση στις απολαβές του. Καλώς ή κακώς οι παίκτες μιλούν μεταξύ τους και είναι γνωστό ότι κάποιες μειώσεις που έγιναν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν σημαντικές γεγονός που δίνει στον Μοραίς το δικαίωμα να πιστεύει ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στην περίπτωση του.

Από την άλλη η διοίκηση βρίσκεται μπροστά στα δικά της διλήμματα. Πρώτα από όλα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αντέξει το συμβόλαιο του Μοράις σε περίπτωση που δεν προκύψουν κάποια έσοδα με βασικότερο αυτό της πρόκρισης σε ομίλους. Από την άλλη ο Σέρτζιο θεωρεί απαραίτητο τον συμπατριώτη του ιδιαίτερα μετά την απώλεια των Πίντο και Τζιόλη.

Η επιλογή να μπει πωλητήριο στον Μοράις επειδή αρνείται την μείωση που επιθυμεί ο Ερωτοκρίτου είναι τραβηγμένη αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε αντιπροσωπευτικό αντίτιμο της αξίας του παίκτη.

Το να αναδειχθεί η μέτρια περσινή χρονιά του παίκτη και τα πριμ που έλαβε προ διετίας λόγω της πορείας στο Champions League είναι κάτι που δεν στέκει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σωστά δεν τέθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας. Μια άλλη σημαντική παράμετρος που κάνει δύσκολη την υπόθεση είναι ότι ο Μοράις έλαβε πέρσι μια σημαντική προκαταβολή έναντι του τριετούς συμβολαίου που υπόγραψε.

Πάντως από τη στιγμή που ανακοινώνονται οι μειώσεις με το γνωστό πανηγυρικό χαρακτήρα δεν αποκλείουμε να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει και στην περίπτωση του Μοραίς έστω και αν οι όροι του συμβολαίου δεν έχουν καν τυπική διαφοροποίηση.

Βασικά ο πρόεδρος και το επιτελείο του καλούνται να κρίνουν αν ο ΑΠΟΕΛ αντέχει αγωνιστικά, επικοινωνιακά και ψυχολογικά να χάσει και τον Μοράις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!