Τα λόγια να γίνουν πράξεις

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς βρίσκεται λίγες ώρες μακριά και το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να παρουσιάσει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο που θα της επιτρέψει αν όλα τα άλλα πάνε καλά να κερδίσει. Ο αγώνας με την Αελ δεν θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Η μέχρι σήμερα εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ έφεραν μουρμουρητό και αμφισβήτηση και μια νίκη σήμερα θα είναι η καλύτερα αφορμή για να γυρίσει το πράγμα. Ο Σέρτζιο και οι παίκτες ξέρουν τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή με τον προπονητή μας να δηλώνει ότι η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει. Ο Πορτογάλος είδε αρκετές φορές την Αελ σε φιλικά και στον πρώτο επίσημο της αγώνα και έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για τη δυναμικότητα της. Το πλάνο του όπως είπε και χτες θα είναι επιθετικό με στόχο τη νίκη και όλα συνηγορούν ότι θα δούμε και πάλι την ομάδα να παρατάσσεται με διάταξη 4-1-4-1 και με κάποιες αλλαγές προσώπων σε σχέση με τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής.

Τα ζητούμενα για την ομάδα μας είναι λίγο πολύ γνωστά. Έχουμε θέμα τόσο με την αμυντική λειτουργία της ομάδα όσο και με το οργανωτικό κομμάτι. Το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει ο Σέρτζιο αν λειτουργήσει σωστά θα μας κάνει αχτύπητους κάτι τα οποίο δεν έγινε μέχρι στιγμής.

Απέναντι σε μια αθλητική και ταχύτατη ομάδα όπως η Αελ θα χρειαστεί ομαδικότητα και ορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ. Πρέπει όμως οι μεσοεπθετικοί μας αλλά και ο Σιέρινταν να έχουν τα σωστά τελειώματα για να έρθουν τα γκολ. Θεωρείται δεδομένα ότι ο αντίπαλος θα επιχειρήσει να περιορίσει τους Αλωνεύτη και Γκονσάλβες που θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι παίκτες.

Δεν ξεχνάμε την ανάγκη να περιοριστούν στο ελάχιστο τα αμυντικά λάθη, τα οποία στοίχισαν σε προηγούμενους αγώνες.

Οι εκτιμήσεις θέλουν τον Γκόμες να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα για να ηγηθεί της προσπάθειας να επιτεθούμε σωστά. Αυτή θα είναι και η ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ο φορμαρισμένος Αλεξάνδρου θα μείνει λόγω Εθνικής στον πάγκο και θα είναι η πρώτη επιλογή σε περίπτωση που χρειαστεί .

Η εντεκάδα που φαίνεται να προσανατολίζεται να παρατάξεις ο Σέρτζιο θα αποτελείται από τους Πάρντο, Σέρτζιο, Ντα Σίλβα, Αμορίν, Ολιβέιρα, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Αλωνεύτης, Γκονσάλβες, Σιέρινταν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!