Τα νεύρα και η έλλειψη ηρεμίας

Ένα χαρακτηριστικό που κάνει σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος την εμφάνιση του είναι η έλλειψη ηρεμίας που οδηγεί κάποιους ποδοσφαιριστές μας σε μίνι εκρήξεις που κοστίζουν. Κοστίζουν γιατί οδηγούν σε αχρείαστες κίτρινες κάρτες και μπολιάζουν όλους μας με ακόμα περισσότερο άγχος αφού τα συμπτώματα αυτά παρατηρούνται όταν η απόδοση της ομάδας είναι προβληματική. Γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα είναι πολύπλοκο και σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Δώνης και το επιτελείο του θα πρέπει να κάνουν κάτι προκειμένου να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Το φαινόμενο των αδικαιολόγητων καρτών ξεκίνησε με τον Σέρτζιο στον αγώνα με την Ανόρθωση όταν ανάγκασε τον Μασιά να του δείξει κίτρινη μετά την «επίθεση» που έκανε στο βοηθό διαιτητή. Αυτό συνεχίστηκε και στον αγώνα με την Αελ όπου ο Τράττος έδειξε δικαιολογημένα την κίτρινη στον Καρλάο για διαμαρτυρίες. Ο αμυντικός μας επέλεξε χωρίς ουσιαστικό λόγω να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή την ώρα που έκανε το ίδιο και ιδιαίτερα έντονα ο αρχηγός Μαντούκα.

Η έλλειψη ηρεμίας είναι ένα στοιχείο που είδαμε σχεδόν σε όλους τους αγώνες της ομάδας μας στους αγώνες πρωταθλήματος. Ως φυσικό επακόλουθο οδηγεί σε νεύρα, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος δίνει αφορμές, με καθυστερήσεις ή σκληρά φάουλ.

Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρχει καλή ψυχολογική προετοιμασία έτσι ώστε να αποφεύγονται όλα τα πιο πάνω. Είναι εξάλλου και αυτός ένας από τους λόγους που η ομάδα δεν έπαιξε ακόμα το ποδόσφαιρο που μπορεί και θα τις επιτρέψει να παραμείνει στην κορυφή μέχρι το τέλος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!