Τα ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά

Είναι ακόμα πολύ νωρίς αλλά ήδη άρχισαν να προδιαγράφονται κάποια δεδομένα όσον αφορά τη δυναμικότητα των ομάδων. Με τη συμπλήρωση της 3ης αγωνιστικής ο ΑΠΟΕΛ και η Αεκ μοιράζονται την πρώτη θέση και πλέον κάποιες ομάδες νιώθουν ήδη την πίεση ότι απομακρύνονται από την κορυφή. Το Αελ – Απόλλων που έφερε και τις πρώτες απώλειες βαθμών για την περσινή πρωταθλήτρια, σηματοδοτεί την αρχή των ντέρμπι που θα κρίνουν πολλά. Το Σαββατοκύριακο εκτός από τον αγώνα μας με τον Απόλλων, υπάρχει το Αελ – Ομόνοια ενώ και στη συνέχεια έχει μαζεμένους αγώνες μεταξύ των ομάδων που θεωρούνται φαβορί για την κατάληψη των τεσσάρων πρώτων θέσεων. Ο ΑΠΟΕΛ ανταποκρίθηκε στον καλύτερο δυνατό βαθμό στους αγώνες με τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες. Μπορεί η απόδοση του να ήταν μέτρια με εκλάμψεις κάποια πολύ καλά διαστήματα αλλά το ζητούμενο ήταν η νίκη. Οι νίκες έφεραν την ηρεμία και αισιοδοξία και το ζητούμενο πλέον είναι να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και απέναντι στους πιο δυνατούς.

Η ισοπαλία του Απόλλωνα επί της Αελ πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση ότι αν και η ομάδα του Κίρζη δεν διαθέτει την αίγλη παλαιότερων χρόνων παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος. Βασικά δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους υποτιμήσουμε επειδή είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια παραμένει εκτός στόχων.

Μια άλλη παράμετρος είναι το ότι με νίκη μας την Κυριακή θα ανοίξει η ψαλίδα της διαφορά με τουλάχιστον έναν εκ των Ομόνοια και Αελ που αγωνίζονται μεταξύ τους. Μπορεί λοιπόν να είναι είμαστε στην αρχή αλλά ποιος μπορεί να θεωρήσει ασήμαντο μια διαφορά της τάξης των 5-7 βαθμών;

Επαναρχίζουν οι προπονήσεις

Μετά το χτεσινό ρεπό αρχίζουν από σήμερα οι προπονήσεις και η προσοχή όλων στρέφεται και επίσημα στον αγώνα της Κυριακής. Παρόλο που είναι ακόμα νωρίς, αν όλα εξελιχθούν ομαλά ο Αλωνεύτης θα τεθεί στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς. Για τον Πίντο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αλλά έτσι και αλλιώς το πλάνο ήταν να πάρει κάποιες ανάσες με αφορμή την επάνοδο του Μοράις.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!