Τα πολλά σενάρια της ισοβαθμίας

Μπορεί οι εκτιμήσεις να έλεγαν πως η ομάδα που θα ήταν μπροστά μετά το Απόλλων – ΑΠΟΕΛ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, ωστόσο, σήμερα το +2, δυο ματς πριν το τέλος, δεν μοιάζει αρκετό, για τρεις λόγους: Α. Ο ΑΠΟΕΛ δεν βγάζει στο γήπεδο δυναμική τίτλου

Β. Ο τρίτος (ΑΕΚ) είναι  στο παιχνίδι του πρωταθλήματος

Γ. Ο Απόλλωνας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σύμφωνα με την προκήρυξη σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα πιο κάτω κριτήρια:

1. Διαφορά βαθμών στα μεταξύ των δύο ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδια

2. Διαφορά τερμάτων  στα μεταξύ των δύο ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδια

3. Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ των δύο ισοβαθμούντων ομάδων παιχνίδια

ΑΠΟΕΛ και Απόλλων έχουν από 5 βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια (δύο ισοπαλίες και από μια νίκη) και έβαλαν από τρία γκολ. Ο Απόλλωνας υπερτερεί καθώς έβαλε δύο γκολ στο ΓΣΠ έναντι κανενός του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο.

 

Θέλει δύο νίκες

Κατ’ επέκταση ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ και τον Ερμή για να πάρει το πρωτάθλημα, καθώς σε περίπτωση που φέρει μια ισοπαλία –και με δεδομένο πως ο Απόλλωνας θα κάνει δύο νίκες- τότε η κούπα πάει στη Λεμεσό (λόγω πλεονεκτήματος των λεμεσιανών στην ισοβαθμία).

Ο Απόλλωνας παίζει την ερχόμενη εβδομάδα με την Ανόρθωση, η οποία είναι σχεδόν εκτός μάχης για την τέταρτη θέση. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ομόνοια. Εάν ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρει το Κύπελλο (ο τελικός είναι στις 20/5 και η τελευταία αγωνιστική στις 23/5), η Ομόνοια, που έχει σχεδόν σίγουρη την τέταρτη θέση άρα, εξασφαλίζει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, οπότε θα είναι αδιάφορη στο τελευταίο ματς.

 

Έχει ελπίδες η ΑΕΚ

Ελπίδες για το πρωτάθλημα έχει η ΑΕΚ που είναι στο -3 από τον ΑΠΟΕΛ και -2 από τον Απόλλωνα. Στην περίπτωση που κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ τότε είναι ισόβαθμη με τους γαλαζοκίτρινους, αλλά θα υπερτερεί λόγω δύο νικών στους μεταξύ των δύο ομάδων αγώνες, έναντι μιας του ΑΠΟΕΛ.

Και θα εύχεται ο Απόλλωνας να κάνει μια γκέλα, είτε με Ανόρθωση, είτε με Ομόνοια για να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα (με δεδομένο πως κερδίζει την Ανόρθωση στο ΓΣΖ στην τελευταία αγωνιστική).

Βάσει τη λογική, ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στην κορυφή δεν υπάρχει. Εάν, θεωρητικά, αυτή προκύψει, τότε προβάδισμα θα έχει πιθανότατα η ΑΕΚ.

 

Ο ρόλος της Ομόνοιας

Εάν ο ΑΠΟΕΛ δεν κερδίσει την ΑΕΚ, σε δύσκολη θέση θα βρεθεί και η… Ομόνοια, που αφενός θα θέλει ο ΑΠΟΕΛ να πάρει το Κύπελλο για να «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της τέταρτης θέσης και αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να παλέψει με τον Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική, για να βγει Ευρώπη μέσω της τρίτης θέσης.

Εάν ο ΑΠΟΕΛ φέρει «Χ» με την ΑΕΚ και η Ομόνοια κερδίσει τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, τότε θα προκύψει μάλλον τριπλή ισοβαθμία στους 59 με την ΑΕΚ δεύτερη, την Ομόνοια τρίτη και τον Απόλλωνα τέταρτο!

Αν η ΑΕΚ κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας την Ανόρθωση, η Ομόνοια είναι μάλλον τέταρτη, γιατί για να βγει τρίτη θα πρέπει να κερδίσει τον Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική με τρία γκολ διαφορά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!