Τα πρέπει, η υπομονή και το αριστερό μπακ

Η διοίκηση Πετρίδη σε κάθε ευκαιρία και ιδιαίτερα μετά την πρόκριση επί της Βαρντάρ υπερτονίζει την υπομονή που πρέπει να δείξει ο κόσμος. Το επιχείρημα που επικαλούνται είναι ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα και έναν νέο προπονητή, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να βάλουν το δικό τους ποιοτικό στίγμα στον ΑΠΟΕΛ. Το αίτημα τους είναι κατανοητό ως ένα βαθμό αλλά ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε και οι ίδιοι ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι αναγκασμένος αν όχι και καταδικασμένος να ζει με την πίεση των πολλών “πρέπει”.

Όλα αυτά τα πρέπει προκύπτουν από την παρακαταθήκη που άφησαν οι πρώτες δυο πορείες στο Champions League και ιδιαίτερα η δεύτερη που όμοια της δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά στην Κύπρο και από καμία ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς είπε τότε πως είναι άδικο για τους επόμενους να υπάρχει αυτό το μέτρο σύγκρισης αλλά τότε ήταν όλα πολύ φρέσκα για να τον λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ακολούθησε μια ακόμα πρόκριση σε ομίλους του CL με φυσιολογική πορεία για μια κυπριακή ομάδα…

Η ομάδα μας σε λίγες ώρες θα τεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Δανίας και τα πρέπει όσον αφορά τις προσδοκίες και απαιτήσεις είναι πάλι ενώπιων μας. Ο κόσμος θεωρεί ότι η άγνωστη πρωταθλήτρια Δανίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας αποκλείσει. Είμαστε οι “δυνατοί” με το μεγάλο μπάτζετ που πρέπει να μπούμε και φέτος στους ομίλους.

Νομίζω το ζητούμενο απόψε είναι να μην χάσουμε. Το είπε αυθόρμητα και ο αγχωμένος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ψεσινής προπόνησης. Αν λοιπόν απέναντι στην πιο έτοιμη Μίντιλαντ αποφύγουμε την ήττα θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα αφού σε μια εβδομάδα στην καυτή από κάθε άποψη Λευκωσία θα “πρέπει” απλά να κάνουμε το καθήκον μας.

Αν η Μίντιλαντ είναι πράγματι τόσο σπουδαία στις στατικές φάσεις όσο λένε σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας πιέσουν ιδιαίτερα για να φτάσουν στο γκολ. Είναι για αυτό που θα χρειαστεί συγκέντρωση και σωστή μεσοαμυντική λειτουργία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Ινιάκι Αστίθ έδειξε στα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια πολύ καλά στοιχεία αλλά χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα. Δείχνει πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και απόψε μαζί με τον Καρλάο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αναχαίτιση των προσπαθειών του αντιπάλου.

Όποιος ισχυριστεί ότι δεν είναι λύση ανάγκης η επιστράτευση του Αλεξάνδρου στο αριστερό άκρο της άμυνας εθελοτυφλεί. Οι οπαδοί μας δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι μετά τον Αντωνιάδη δεν υπάρχει επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση και καλά κάνουν. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η ιεράρχηση των μεταγραφικών αναγκών ήταν τέτοια που η απόκτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση ήταν χαμηλά στη λίστα. Ήταν για αυτό που επικοινωνιακά τονιζόταν ότι υπάρχει πίστη στις υφιστάμενες επιλογές που ήταν οι Αντωνιάδης και Ιωάννου…

Η ουσία είναι να τα καταφέρουμε στους αγώνες με τους Δανούς αφού στη συνέχεια θα προκύψει μεταγραφή η οποία ίσως να αφορά αριστεροπόδαρο αμυντικό. Είναι για αυτό που αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον μεσοεπιθετικό Αλεξάνδρου να γίνεται απόψε ή στον επαναληπτικό αριστερό μπακ θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη του την εμπειρία για να ανταποκριθεί.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!