Τα χρειαστήκαμε και αντιδράσαμε σωστά

Οι εκτιμήσεις του Γιοβάνοβιτς ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό θα ήταν δύσκολος επιβεβαιώθηκαν όπως επίσης και το ότι ο ΑΠΟΕΛ έπρεπε να βρει τον τρόπο να κερδίσει. Παρόλο που η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου παρατάχθηκε με πέντε παίκτες-κλειδιά να μένουν στον πάγκο, η επικράτηση μας ήταν δύσκολη γιατί η ομάδα μας είχε μεγάλα νεκρά διαστήματα ενώ δεν μπορέσαμε να μετατρέψουμε σε γκολ κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκαμε. Τα χρειαστήκαμε γιατί η απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και τη ισοφάριση του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Μπορεί ο προπονητής μας να δηλώνει ευχαριστημένος με τη γενική εικόνα της ομάδας αλλά ήταν ο Ολυμπιακός που κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Κατάφερε επίσης όπως πολλές άλλες ομάδες χωρίς να μας εξασκήσει ιδιαίτερη πίεση να σκοράρει.

Μπορεί να έγιναν όλα αυτά όμως η ομάδα αντέδρασε σωστά. Η είσοδος του Σολάρι αποδείχτηκε καταλυτική αφού ο Αργεντινός αν και «κρύος» βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με άψογο πλασε μας χάρισε τη νίκη. Η ομάδας πιστώνεται με το ότι δεν πανικοβλήθηκε και παρόλο που είχε μόνο 10 λεπτά για να ανατρέψει το ισόπαλο αποτέλεσμα στο τέλος τα κατάφερε. Παρόλα αυτά θα πρέπει να υπάρξει και η παραδοχή ότι με καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά στο διάστημα 45-80 δεν θα υποφέραμε.

Σε ατομικό επίπεδο η αγωνιστική κάμψη του Μαρσίνιο συνεχίστηκε σε ένα ακόμα αγώνα γεγονός που επηρεάζει όλη την ομάδα. Ο Βραζιλιάνος δυσκολεύεται να πάρει πρωτοβουλίες ενώ όταν το κάνει οι περισσότερες δεν είναι ολοκληρωμένες. Η δημιουργικότητα της ομάδας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές του και όσο πιο γρήγορα επανέλθει τόσο το καλύτερο.

Από την άλλη ο Μαντούκα αλλά και ο Αλμέιδα κάνουν το κάτι παραπάνω γεγονός που αναπληρώνει τα κενά που δημιουργούνται. Ο Γκουστάβο με το γκολ που σημείωσε έφτασε τα 10 και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ! Από την άλλη ο Αιλτον μπορεί να έχασε κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες αλλά με την όλη του παρουσία δείχνει ότι είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Κοιτώντας την μεγάλη εικόνα ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε ακόμα ένα εμπόδιο και συνεχίζει την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ζητούμενο είναι να πάμε στα play offs με την καλύτερη δυνατή διαφορά από την ομόνοια. Το +12 δεν αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες ενώ ότι και να κάνουν αυτοί τα πάντα εξακολουθούν να εξαρτώνται από εμάς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!