Τα χώνει στην ανίκανη αστυνομία

Η διοίκηση Πετρίδη τοποθετήθηκε και επίσημα στα όσα έχουν συμβεί χτες με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό οπαδού μας. Στην ανακοίνωση τονίζονται οι βαρύτατες ευθύνες της αστυνομίας την οποία χαρακτηρίζει ανίκανη ενώ τονίζεται ότι αποτελεί λαϊκισμό ο ισχυρισμός ότι μια ποδοσφαιρική εταιρεία μπορεί να εφαρμόσει μέτρα καταστολής ή πρόληψης. Εντύπωση προκαλεί και η απόφαση για να μην ασκηθεί έφεση για την ποινή των 2 αγωνιστικών κλεισίματος της νότιας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ σε συνέχεια των σοβαρών επεισοδίων που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΓΣΠ και στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού σημειώνει τα ακόλουθα:

1.  Είμαστε συγκλονισμένοι από το σοβαρότατο τραυματισμό 27χρονου οπαδού της ομάδας μας καθώς και από τους τραυματισμούς άλλων προσώπων πολλά από τα οποία ήταν απλοί, φιλήσυχοι οπαδοί που απλά έτυχε να βρίσκονται στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Ως εταιρεία θα παράσχουμε όλη τη δυνατή βοήθεια, στήριξη και συμπαράσταση. Δυστυχώς όμως κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτά που δεν διορθώνονται.

2. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Τα χθεσινά επεισόδια καταδεικνύουν οτι η βία έχει πλέον περάσει σε άλλο επίπεδο, αυτό της οργανωμένης μαζικής σύρραξης εκτός αγωνιστικού χώρου, με πλήρη αδιαφορία για τις τραγικές συνέπειες προς ανθρώπους και περιουσίες.

3. Είναι σαφές οτι η Αστυνομική Δύναμη Κύπρου απέτυχε παταγωδώς στην υποχρέωση που της έχει αναθέσει η Πολιτεία για προστασία των πολιτών, για ανάπτυξη και υλοποίηση ορθού και ευέλικτου σχεδιασμού, για αποτροπή πράξεων βίας και για καταστολή και σύλληψη των παρανομούντων. Ένας ορθός σχεδιασμός δεν περιορίζεται απλά στις 3 συσκέψεις ασφαλείας και στα μέτρα που συμφωνήθηκαν αλλά κρίνεται εκ του αποτελέσματος και από τη δυνατότητα προσαρμογής των μέτρων στις συνθήκες που αναπτύσσονται επί του εδάφους.

4. Ως ΑΠΟΕΛ έχουμε πληρώσει βαρύτατο τίμημα από την διαχρονική ανικανότητα της Αστυνομίας. Δεκάδες οπαδοί μας έχουν υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες και ζημιές σε περιουσίες τους. Η ομάδα μας έχει υποχρεωθεί να αγωνιστεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια κεκλεισμένων των θυρών λόγω της χρήσης και πυροδότησης επικίνδυνων αντικειμένων τα οποία πρόσωπα παράνομα περνούν εντός των κερκίδων του σταδίου συνεπεία της αδυναμίας της Αστυνομίας να ασκήσει σωστό έλεγχο κατά ή και πρίν την είσοδο των φιλάθλων στο στάδιο. Χαρακτηριστική είναι και η πλήρης ανικανότητα της Αστυνομίας να συλλάβει τους παρανομούντες αλλά και η αδυναμία της δικαιοσύνης να επιληφθεί άμεσα και αποτελεσματικά των υποθέσεων βίας στα γήπεδα και να επιβάλει παραδειγματικές ποινές.

5.  Οι άμεσες οικονομικές συνέπειες για την εταιρεία από τα φαινόμενα βίας υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ μεγαλύτερες είναι αυτές αν κάποιος αναλογιστεί την επίπτωση που έχουν τα φαινόμενα αυτά στην προσέλευση υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους και στις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας. Για όλες αυτές τις οικονομικές συνέπειες έχουμε δώσει οδηγίες προς τους νομικούς μας συμβούλους να μελετήσουν την λήψη νομικών μέτρων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

6.  Είναι λαικισμός να ισχυρίζονται κάποιοι οτι μπορεί μια εταιρεία ή ποδοσφαιρικό σωματείο να επιβάλει οποιαδήποτε μέτρα καταστολής ή πρόληψης της βίας. Σύμφωνα με τον περι της Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Νόμο και Κανονισμούς, οι σχετικές εξουσίες παρέχονται αποκλειστικά στην Αστυνομία και στους επιτηρητές ασφαλείας. Ως εταιρεία έχουμε κάνει οτι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να αποτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων και να τα καταδικάσουμε αφού είμαστε κι εμείς θύματα των φαινομένων αυτών. Η συνεισφορά μας μπορεί να είναι μόνον επικοινωνιακή, συμβολική και τεχνοκρατική και προς τούτο διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις στη διάθεση των Αρχών.

7.  Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα να αποποιηθεί του δικαιώματος άσκησης έφεσης κατά των πρόσφατων καταδικαστικών αποφάσεων της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για επιβολή χρηματικών προστίμων και ποινής κλεισίματος της Νότιας Κερκίδας για γεγονότα που έλαβαν χώρα στον πρόσφατο αγώνα με την Ομόνοια. Με την ενέργεια μας αυτή θέλουμε να τονίσουμε την μηδενική ανοχή και καταδίκη μας σε φαινόμενα βίας αναλαμβάνοντας για τελευταία φορά μερίδιο ευθύνης που ξεπερνά αυτό που πιθανόν να αναλογεί στην εταιρεία μας ελπίζοντας οτι οι πραγματικοί υπέυθυνοι θα ξυπνήσουν προτού θρηνήσουμε θύματα.

8. Οι παρανομούντες και βιαιοπραγούντες συνιστούν μια μικρή θλιβερή μειοψηφία. Δεν θα επιτρέψουμε την εξίσωση των λίγων με την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας μας που συμπεριφέρθηκαν χθές υποδειγματικά εντός γηπέδου. Καλούμε τους οπαδούς μας να δώσουν κάθε βοήθεια στην εταιρεία και στις Αρχές για να απαλλαγούμε από πρόσωπα και πράξεις που ουδεμία σχέση έχουν με τον ΑΠΟΕΛ και τις αρχές που πρεσβεύει.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!