Τελειώστε το

Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αν κερδίσουμε την Αεκ η διαφορά από την Ανόρθωση θα αυξηθεί στους 8 βαθμούς και θα απομείνουν τα τυπικά για την επίσημη στέψη. Η αποστολή της ομάδας μας δεν είναι εύκολη αφού η ομάδα της Λάρνακας έδειξε επανηλημμένη ότι διαθέτει πολύ καλές μονάδες και μια εξίσου ικανή ομάδα. Η χτεσινή ισοπαλία των άλλων είναι ευνοϊκή και για την Αεκ που θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες για να αποφύγει την καταδικαστική (λόγω Ευρώπης) τέταρτη θέση. Δυο αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι πολλές και παρά τα μουρμουρητά που προκάλεσαν η άποψη της πλειοψηφίας των οπαδών μας είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και δικαιούται να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τα αγωνιστικά συν και πλην της ομάδας είναι εδώ και καιρό γνωστά σε όλους και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να τα διαχειριστούμε σωστά για να έρθει η νίκη-τίτλος.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Δεν είναι υπερβολή αλλά είναι η απόδοση και αποτελεσματικότητα του ΑΠΟΕΛ που θα κρίνει τον αγώνα. Αυτό γίνεται πιο έντονο αν αναλογιστούμε ότι Η Αεκ προέρχεται από τον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης όπου έδωσε πολλές δυνάμεις ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι θα έχει 1-2 σημαντικές απουσίες.

Η ομάδα μας καλείται να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα έτσι ώστε να κλείσει τους διαδρόμους προς της εστία του Πάρντο και ιδανικά να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό. Η εξουδετέρωση του Ντα Σίλβα που είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Αεκ είναι επιβεβλημένη.

Οι τελευταίοι αγώνες έδειξαν ότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στη δημιουργία ευκαιριών που θα φέρουν το γκολ. Ανεξαρτήτως τακτικής και παικτών η ομάδα θα χρειαστεί καλή μεσοεπιθετική λειτουργία. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη από τα άκρα αλλά σωστή τροφοδότηση των επιθετικών.

Οι έντεκα του Ιβάν

Οι επιλογές του προπονητή μας στον αγώνα με την Αεκ επιβεβαίωσαν ότι είναι ανέφικτο να επιχειρήσει οποιοσδήποτε να μπει στο μυαλό του. Ο προπονητής μας ελλείψει κάποιου παίκτη που θα παίξει τον ρόλο του οργανωτή με ουσιαστικό τρόπο, προτιμά εδώ και καιρό το 4-4-2.

Αν συμβεί αυτό και σήμερα τότε ο Μπιτόν θα είναι ένας εκ των δυο επιθετικών με τους Μπουντιμίρ και Μπέκμαν να διεκδικούν την άλλη θέση. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στη νίκη επί της Αεκ στο αγώνα του δευτέρου γύρου Μπιτόν και Μπουντιμίρ ήταν το δίδυμο στο διάστημα 60-90 όπου η ομάδα μας είχε καλή απόδοση και κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Μοράις αντί του Πίντο, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην άμυνα. Ο Αλεξάνδρου έδειξε στον τελευταίο αγώνα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά είναι πάντα δύσκολο να μείνει εκτός ο Μαντούκα που είναι ο πιο ποιοτικός μας παίκτης.

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!